Baghete din aluat de Ciabatta

In 100 ml de amestec apa-lapte sau lapte se dizolva drojdia si zaharul cu 2 ls. faina si se lasa sa stea 10 min. Restul de faina se amesteca cu apa,

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Baghete din aluat de Ciabatta

Ingrediente

  • - 400g faina - 20g drojdie - 250ml apa amestecata cu lapte sau numai lapte - 1lc sare - 1lc zahar - 4ls ulei masline - 60g morcov ras ls -lingura supa lc - lingurita cafea

Mod de preparare

In 100 ml de amestec apa-lapte sau lapte se dizolva drojdia si zaharul cu 2 ls. faina si se lasa sa stea 10 min. Restul de faina se amesteca cu apa, sarea, uleiul de masline, compozita de drojdie, morcovul si totul se framinta bine,dupa care se lasa la dospit intr-un loc caldut ca.30 min. Cuptorul se incinge la 200 gr C, aluatul de piine se mai framinta o data, se imparte in doua, se intinde,se ruleaza si cu miinile sub forma de Baguette, se aseaza pe o tava tapetata cu faina, se acopera cu un servet curat de bucatarie si se mai lasa la dospit 60 min. Dupa ce Baguettele au dospit se ung cu lapte se cresteaza cu cutitul din loc in loc pe diagonala si se pun la copt pt. 20-25 min. la 200 gr C.


Pofta buna! Reteta Baghete din aluat de Ciabatta a fost propusa de Afrodite pe forum culinar.ro Alte retete de paine gasiti aici: Paine nan, Paine cu faina integrala si seminte, Paine in ghiveci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide