Baghete din aluat de Ciabatta

In 100 ml de amestec apa-lapte sau lapte se dizolva drojdia si zaharul cu 2 ls. faina si se lasa sa stea 10 min. Restul de faina se amesteca cu apa,

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Baghete din aluat de Ciabatta

Ingrediente

  • - 400g faina - 20g drojdie - 250ml apa amestecata cu lapte sau numai lapte - 1lc sare - 1lc zahar - 4ls ulei masline - 60g morcov ras ls -lingura supa lc - lingurita cafea

Mod de preparare

In 100 ml de amestec apa-lapte sau lapte se dizolva drojdia si zaharul cu 2 ls. faina si se lasa sa stea 10 min. Restul de faina se amesteca cu apa, sarea, uleiul de masline, compozita de drojdie, morcovul si totul se framinta bine,dupa care se lasa la dospit intr-un loc caldut ca.30 min. Cuptorul se incinge la 200 gr C, aluatul de piine se mai framinta o data, se imparte in doua, se intinde,se ruleaza si cu miinile sub forma de Baguette, se aseaza pe o tava tapetata cu faina, se acopera cu un servet curat de bucatarie si se mai lasa la dospit 60 min. Dupa ce Baguettele au dospit se ung cu lapte se cresteaza cu cutitul din loc in loc pe diagonala si se pun la copt pt. 20-25 min. la 200 gr C.


Pofta buna! Reteta Baghete din aluat de Ciabatta a fost propusa de Afrodite pe forum culinar.ro Alte retete de paine gasiti aici: Paine nan, Paine cu faina integrala si seminte, Paine in ghiveci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci