Chifle mediteraneene

Pentru chifle mediteraneene cernem faina, pe margine punem sarea, facem gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in putina apa si zaharul.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Chifle mediteraneene

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 350 ml apa calduta
  • 2 lingurite de sare
  • 2 lingurite de zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1/4 lingurita busuioc
  • 1/4 lingurita oregano
  • 1/4 lingurita chimion
  • 1/4 lingurita rozmarin
  • 2 linguri ulei de masline
  • 7 masline mari
  • UNS
  • ulei de masline

Mod de preparare

Pentru chifle mediteraneene cernem faina, pe margine punem sarea, facem gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in putina apa si zaharul. Adaugam condimentele. Incepem sa framantam adaugand apa calduta treptat si dupa ce s-a incorporat bine, adaugam uleiul si mai framantam cca 8 minute

Dam forma rotunda aluatului, ii facem cruce (eu fac cu mana) ungem cu ulei si acoperim cu un prosop si lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul,

Rupem bucati din aluat cat pumnul.

Din fiecare bucata vom rupe o bucatica cat o nuca din care vom face 2 suluri pe care le vom impleti prin rasucire. Bucata ramasa o intindem in forma rotunda,adaugam masline si o vom aduna ca pe un saculet,

Snurul impletit il vom aseza pe mijloc,le ungem cu ulei si le mai lasam sa creasca cca 30 min

Chiflele mediteraneene le coacem la cuptorul incalzit cca 15 min


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci