• puneti in vasul de inox al robotului mutifunctioanal Ankarsrum faina, sarea, untul topit, apa calduta si drojdia frecata cu
• puneti in vasul de inox al robotului mutifunctioanal Ankarsrum faina, sarea, untul topit, apa calduta si drojdia frecata cu zaharul si mixati cu ajutorul paletei pentru aluat pana obtineti un aluat omogen, ferm si nelipicios. Montati si paleta de plastic pe marginea vasului pentru a curata excesul de aluat de pe margini
• tapetati un bol mare cu faina si puneti aluatul, presarati deasupra putina faina si acoperiti bolul cu un prosop curat
• lasati aluatul sa creasca 45 de minute intr-un loc cald si ferit de curent
• intre timp puneti apa cu sare la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca opriti focul si adaugati bicarbonatul
• impartiti aluatul in 6-8 parti si formati chiflele, dupa plac
• puneti cate o chifla intr-o spumiera si scufundati-o in apa clocotita pentru cateva secunde, apoi asezati-o direct in tava tapetata cu hartie de copt
• dupa ce ati oparit toate chiflele pentru cateva secunde, crestati cu ajutorul unui cutit fiecare chifla
• ungeti chiflele cu galbenus de ou si presarati seminte asortate deasupra
• coaceti chiflele in cuptotul preincalzit la 180 de grade, pentru 30 de minute, pana se rumenesc usor deasupra
• lasati chiflele la racit pe un gratar inainte de servire.
Pofta buna!
Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaGogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.
Gogosari in otet pentru iarnaEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiEste o reteta destul de usor de realizat, este gustoasa si este foarte potrivita pentru pranz sau cina.
Cartofi gratinatiConopida (desfacuta bucatele)se fierbe in apa cu sare si cu putin lapte Apoi se paseaza si se amesteca cu restul...
Chiftele din conopidaRetete dietetice. Ne place compotul facut in casa, cu fructe mai putine si mult lichid care sa nu fie prea dulce.
Compot de ciresePerfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presataAceasta reteta de tort Dobos prezinta ingredientele suficiente pentru 8-10 foi, dar daca le taiati in doua veti obtine 16-20...
Tort Dobos cu 10 foiAveam cateva chifle si pentru ca nu se mancau si nici sa le arunc nu vroiam, am pregatit aceasta budinca cu fructe care a...
Desert budinca din chifle cu fructe de sezonDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii