Floarea Soarelui, Paine Bulgara

Intr-un bol punem toate ingredientele care sint la temperatura camerei si incepem sa framintam aluatul. Se pune un plastic peste bol si se lasa la cre

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Floarea Soarelui, Paine Bulgara

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 20 gr drojdie proaspata ( eu am diluat drojdia cu o lingurita de zahar si 50ml lapte caldut)
  • 1 lingura unt moale
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura zahar
  • 2 oua
  • 15gr unt topit pentru uns
  • 1lingura suc de lamaie

Mod de preparare

Intr-un bol punem toate ingredientele care sint la temperatura camerei si incepem sa framintam aluatul. Se pune un plastic peste bol si se lasa la crescut o ora. Dupa o ora impartim aluatul in 16 bile.

Se ia o bila si se intinde destul de subtire, apoi o ungem cu putin unt, peste ea se aseaza celelante 3 bile intinse si unse intre ele. Apoi aceste 4 foi se vor rula. Vom avea 4 rulouri a cite 4 foi de aluat, aceste rulouri vor fi taiate in 4 (triunghiuri).

Luam o forma de torta de diametru 26cm, si asezam bucatile de triunghiuri cu varfu spre centru dar cu o distanta de un triunghi intre doua triunghiuri, dupa primul rind de triunghiuri asezat in tava se aseaza al doilea rind, lasati doar unul pe care il puneti in mijloc.

Apoi lasati sa creasca inca 20 minute, se unge cu ou si se presara seminte care va plac ( la mine a fost susan, nigella, susan negru). Se da la cuptor 200C pentru 35 minute.


Pofta buna!

Reteta Paine Bulgara a fost propusa de Cristina pe forum culinar.ro

Alte retete de paine gasiti aici:

Paine de cartofi,

Paine cu masline,

Paine in 30 de minute, fara drojdie

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide