Focaccia umpluta cu branza

As putea sa va povestesc o zi intreaga despre focaccia, despre aceasta minunata paine plata umpluta cu branza, cu mult ulei de masline care ma surprinde de fiecare data.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Focaccia umpluta cu branza

Ingrediente

  • 500g faina
  • 150g branza de vaci
  • condimente pt pizaa (mediteraneene)
  • ulei de masline
  • drojdie
  • 350ml apa calda

Mod de preparare

Focaccia m-a cucerit de prima data de cand am incercat-o, n-as fi crezut vreodata ca o sa imi reuseasca, dar nici nu mi-as fi imaginat cat e de usor de facut. Si cel mai important, mi-am dat seama ca diferitele feluri de "focaccia" pe care le incercasem in diferite bistro-uri nu au nici in clin nici in manneca cu the real thing.

Incepem prin a-i prepara aluatul si anume, cernem faina intr-un vas, eu va recomand o covatica de-aia de lemn, cum avea si bunica, amestecam un pliculet de drojdie si sare dupa gust  - eu pun ca o lingurita. Amestecam bine, dupa care facem in centru un gol unde turnam apa calduta si amestecam nu foarte bine. Aluatul pe care il obtinem va fi unul lipicios si moale, aproape ca cel de paine, dar mai lipicios.

Acoperim vasul si lasam la loc caldut, ferit de vant sau curent, pentru cel putin 40 de minute ca sa dospeasca linistit.

Un sfat: ca sa nu va murdariti pe toata mana, pentru ca aluatul nu trebuie framantat cu putere, puteti sa amestecati faina impreuna cu apa cu doar doua degete, ca si cum ati amesteca cu ele. Daca vi se pare ca aluatul e prea tare, mai puteti adauga apa.

Dupa ce a dospit aluatul va ungeti bine o tava cu ulei de masline, eu folosesc o tava de sticla, dar si mainile, pentru ca asa cum am spus deja, aluatul e foarte lipicios. Luati cu mainile jumatate din cantitatea de aluat si il intindeti pe suprafata tavii. Nu trebuie sa fie perfect uniform si se lipeste cu usurinta daca s-a rupt cumva.

Deasupra radeti branza de vaci, si apoi intindeti si cealalta jumatate de aluat.

Pentru o focaccia reusita:

3

Cat timp lasati cuptorul sa se incalzeasca la 160 de grade, lasati tava cu focaccia deoparte, la loc caldut ca sa mai creasca in tava.

Ungeti din abundenta partea de deasupra cu ulei de masline, sa fie chiar si balti, n-are importanta. Iar apoi presarati ierburi meditareene sau ce condimente doriti, puteti si sa nu puneti nimic.

Daca veti lasa aluatul de focaccia la crescut putin in tava si veti pune ulei de masline din abundenta, veti obtine o crusta perfecta: aromata si crocanta, focaccia fiind moale in interior.

O puteti umple cu ce doriti, sau o puteti lasa simpla, gustul sau va va cuceri.


Focaccia umpluta cu branza se serveste calduta. Se pastreaza foarte bine la frigider iar reincalzita este la fel de buna. Merge de minune si la pachet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Desert pasca traditionala
Bucataras.RO

Desert pasca traditionala

Din aluatul de cozonac am luat coca unui cozonac si am facut doua pasti. Noua ne place pasca cu multa branza si aluat...

Desert pasca traditionala
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola