Fougasse este o reteta de paine ce vine din Franta. Este o reteta de paine aplatizata pe care o puteti pregati in casa. Fougasse este asemanatoare cu focaccia.
Acest Fougasse imi aminteste de excursia din Franta de acum cativa ani cu ocazia unui schimb de experienta, de toate brutariile care te ademenesc cu produse traditionale si proaspat coapte. Desigur ca a trebuit sa intru si sa cumpar o Fougasse!
Preparare:
Intr-un bol amestecam drojdia, apa si zaharul si le lasam 10 minute pana apare o spume. Apoi adaugam faina, sarea, uleiul de masline si framantam pana aluatul devine omogen, cam 10 minute. Acoperim cu un prosop umed si lasam sa dospeasca o ora.
Incalzim cuptorul la 200 C. Puteti imparti aluatul in 5 bucati egale sau realiza o singura fougasse pe o tava mare. Intindem aluatul in triunghiuri si il crestam lasand spatiu intre crestaturi (va mai creste in cuptor). Ungem aluatul cu lapte si presaram rosiile uscate, fulgii de ovaz si caperele, apoi il coacem proximativ 15-20 de minute pana e crocant si rumen.
Fougasse se serveste calduta.
• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi
Guacamole• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•
Supa crema de telina si pastarnacNegresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...
Negresa cu nuci si sos de cafeaRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorO prajitura de sezon delicioasa, mai ales pentru iubitorii cheesecake-ului.
Cheesecake cu capsuniO alta reteta de cornulete, cu un aluat tare bun si fraged. Se lucreaza foarte usor cu acest aluat si vi-l recomand cu mare...
Cornulete fragedeSe ung folie de napolitana cu branza topita.E mai bine sa ungem partea cu patratele mici, altfel va fi nevoie de mai mult de...
Aperitiv cu foi de napolitane si carne tocataCe faci cand ai pofta de niste chifle pufoase si coaja crocanta? Te apuci de framantat! In ultima perioada am tot facut paine...
Chifle cu lapte batut si parmezan
Comentarii