Impletitura cu seminte

1. Se amesteca drojdia cu o lingura de zahar, 2 linguri de faina si 2 de lapte pana se obtine un aluat care se lasa la loc cald cam 2 ore sa dospeasca

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500g faina de cea mai buna calitate
  • 10 g drojdie de bere
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 70 g seminte de dovleac
  • 10 g migdale feliate
  • 1 lingura zahar
  • 50 ml lapte
  • 200 ml apa
  • 1 lingura zahar pudra decorat

Mod de preparare

1. Se amesteca drojdia cu o lingura de zahar, 2 linguri de faina si 2 de lapte pana se obtine un aluat care se lasa la loc cald cam 2 ore sa dospeasca (sa creasca)

2. Se aseaza faina, sarea, uleiul laptele si zaharul intr-un castron mare. Se adauga maiaua dospita si se framanta pana se obtine un aluat uniform si elastic. Se adauga din cand in cand apa calduta pentru a se framanta bine aluatul.

3. Se lasa aluatul sa stea 5 minute, se pun semintele de dovleac si se framanta putin. Se modeleaza doua suluri din aluat care se impletesc. Se da forma unei paini impletite care se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Se lasa painea sa dospeasca pana cand isi dubleaza marimea.

4. Se presara painea cu migdalele feliate si se pune in cuptorul bine incalzit. Se lasa circa 35-40 de minute pana se rumeneste frumos.

5. Dupa ce se racoreste se pudreaza.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Dovlecei umpluti la slow cooker Crock-Pot 5,7 L Digital
Bucataras.RO

Dovlecei umpluti la slow cooker Crock-Pot 5,7 L Digital

Eu ador dovleceii umpluti, cu putin iaurt si marar deasupra, o nebunie! 

Dovlecei umpluti la slow cooker Crock-Pot 5,7 L Digital
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise