Lipii de casa grecesti

• dizolvati drojdia uscata in 250 ml apa calduta, apoi puneti-o in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum•

Portii
4
Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Lipii de casa grecesti

Ingrediente

  • drojdie uscata - 1 plic
  • apa calduta - 250 ml
  • faina - 400 g
  • ulei de masline - 50 ml
  • sare - 1 lingurita

Mod de preparare

• dizolvati drojdia uscata in 250 ml apa calduta, apoi puneti-o in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum
• montati atasamentul pentru plamadit la cca 2-3 cm de margine si adaugati si spatula pentru curatat peretii interiori ai vasului
• porniti aparatul si adaugati peste 140 g de faina pentru inceput
• amestecati-le cateva minute si lasati-le cca 30 min acoperite cu un prosop, la cald
• adaugati apoi uleiul de masline, sarea si restul de 260 g faina si framantati cu ajutorul robotului multifunctional Ankarsrum timp de 5 minute
• acoperiti cu o carpa sau folie de plastic si lasati la loc calduros la crescut, pentru 2 ore
• dupa ce a crescut, o pudrati bine cu faina, o intindeti si o portionati in bile – puneti folie de plastic pe fiecare in parte si lasati inca 10 minute
• modelati si pregatiti pitele in tigaie la foc potrivit, cateva minute pe fiecare parte
• puneti apoi un prosop umed peste ele pentru a ramane moi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci