Mini baghete rasucite alb si negru

Mini baghetele rasucite sunt produse de patiserie usor de facut si delicioase. Se pot servi la micul dejun alaturi de un iaurt sau sana.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Mini baghete rasucite alb si negru

Ingrediente

  • 400 gr faina de paine 650
  • 5 linguri de malai
  • un ou
  • 250 ml lapte
  • un cub de drojdie proaspata
  • o lingura de zahar
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare de mare
  • susan alb si negru

Mod de preparare

Intr-un bol se pune drojdia si o lingura de zahar. Se freaca cu o telul pana se lichefiaza. Apoi se adauga laptele caldut si se lasa 10 minute. Dupa 10 minute se adauga in maia uleiul de masline, o lingurita de sare, malaiul ai galbenusul de la ou ( albusul se pastreaza pentru uns). Treptat se adauga si faina de paine pana rezulta un aluat maleabil si nelipicios ( diferite tipuri de faina necesita ajustarea gramajului).

Aluatul se aseaza intr-un bol usor uns cu ulei si se lasa la crescut o ora. Se rastoarna aluatul pe blatul usor infainat, se imparte in 20 de bucatele cat se poate de egale, si fiecare bucatica se intinde in forma unui cilindru. Dimensiunile baghetelor sunt la aprecierea fiecaruia. Se iau cate doua bastonase care se rasucesc impreuna si se aseaza apoi pe o tava tapetata cu hartie de copt. A

lbusul ramas se bate impreuna cu o lingura de apa rece. Se unge fiecare bagheta cu albus, se presare cu sare grunjoasa si cu susan.


Baghetele rasucite servesc ca si gustare sau ca si insotitor la bauturi.

Reteta Mini baghete rasucite alb si negru a fost propusa de Luciana Lucia 39081 pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide