Intr-un vas mai mare se dizolva drojdia in apa calduta si lasa vreo cateva minute (5-10)sa dospeasca. Se adauga apoi 2 pahare faina, sarea, paharul cu
Intr-un vas mai mare se dizolva drojdia in apa calduta si lasa vreo cateva minute (5-10)sa dospeasca.
Se adauga apoi 2 pahare faina, sarea, paharul cu apa rece, o lingura ulei.Se amesteca cu mana apoi se mai adauga in jur de un pahar faina, mai putin, mai bine.
Se amesteca bine cu mana cateva minute(5-10) pana se formeaza o coca elastica.
Se pune si lingura de ulei peste ea si acopera cu un servet umed si lasa sa se odihneasca intr-un loc cald, 1 ora.
Dupa o ora se scoate pe planseta si formeaza o paine lunguiata, se cresteaza cu un cutit de doua trei ori, se unge cu oul batut si pune in tava de copt presarata cu faina.
Se lasa la loc cald acoperita 30 minute.
In acest timp se incinge cuptorul la cea mai mare temperatura pe care o aveti.
Se coace pana la formarea unei cruste aurii, circa 30 minute.
Pofta buna!
Reteta Paine alba a fost propusa de peruzele pe forum culinar.ro
Alte retete de paine gasiti aici:
Paine nan,
Paine cu faina integrala si seminte,
Paine in ghiveci
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga"Retete de Pasti" Sa va mai spun cat este de gustoasa?
Friptura de iedDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii