Intr-un vas mai mare se dizolva drojdia in apa calduta si lasa vreo cateva minute (5-10)sa dospeasca. Se adauga apoi 2 pahare faina, sarea, paharul cu
Intr-un vas mai mare se dizolva drojdia in apa calduta si lasa vreo cateva minute (5-10)sa dospeasca.
Se adauga apoi 2 pahare faina, sarea, paharul cu apa rece, o lingura ulei.Se amesteca cu mana apoi se mai adauga in jur de un pahar faina, mai putin, mai bine.
Se amesteca bine cu mana cateva minute(5-10) pana se formeaza o coca elastica.
Se pune si lingura de ulei peste ea si acopera cu un servet umed si lasa sa se odihneasca intr-un loc cald, 1 ora.
Dupa o ora se scoate pe planseta si formeaza o paine lunguiata, se cresteaza cu un cutit de doua trei ori, se unge cu oul batut si pune in tava de copt presarata cu faina.
Se lasa la loc cald acoperita 30 minute.
In acest timp se incinge cuptorul la cea mai mare temperatura pe care o aveti.
Se coace pana la formarea unei cruste aurii, circa 30 minute.
Pofta buna!
Reteta Paine alba a fost propusa de peruzele pe forum culinar.ro
Alte retete de paine gasiti aici:
Paine nan,
Paine cu faina integrala si seminte,
Paine in ghiveci
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii