Paine artizanala

Faina, sarea si drojdia se amesteca. Se adauga apa calduta si se amesteca doar pina ce se aduna toate impreuna. Se acopera cu folie de plastic si se l

Timp pregatire
1020 minute
Complexitate
medie
Paine artizanala

Ingrediente

  • 450 gr faina(orice fel
  • nu e nevoie de faina speciala)
  • 1/4 lingurita de drojdie uscata
  • 1 1/4 lingurita de sare
  • 360 ml de apa

Mod de preparare

Faina, sarea si drojdia se amesteca.

Se adauga apa calduta si se amesteca doar pina ce se aduna toate impreuna.

Se acopera cu folie de plastic si se lasa in bucatarie timp de 14-16 ore, sau daca e vara si cald se poate pune in frigider pina a doua zi.

Ceea ce place la lume e faptul ca poti jongla cu orele, o framinti de seara( framintat e un fel de a spune ca nu ia mai mult de 30 sec tot framintatul) si socotesti orele pt a doua zi cind vii de la lucru sa continui cu restul. Se poate lasa la dospit pina la 30 de ore.

Se rastoarna pe masa cu faina si incerci sa-i dai forma de piine (chiar ca n-are importanta, doar ca sa-i scoti putin aerul din ea).

si o lasi la dospit alte 2 ore.

Incalzesti cuptorul la 500 F sau 260 c si pui in cuptor tava in care o coci ca sa fie fierbinte cind o rastorni in ea, de recomandat e o cratita cu capac, eu am pus intr-una de teflon, dar am pus si direct in tava fara capac, nu e nici o problema, NU SE LIPESTE DE LOC DE TAVA orice fel de tava folosesti, nu trebuie unsa, eu chiar am pus putin apa in tava.

Se coace pt 30 min acoperita (pt o crusta mai buna) si 15 min descoperita sau in total 45 min, am incercat si direct in tava de prajitura.

Are o coaja nemaipomenita!


Poate fi servita cu ulei de masline cu trufle albe, piper proaspat macinat si rosii cu sare afumata.

Pofta buna!

Reteta Paine artizanala a fost propusa de apascaritei maria pe forum culinar.ro

Alta reteta de paine gasiti aici: Paine italiana cu coaja crocanta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
SALATA CU RUCOLA , TON SI OUA
Bucataras.RO

SALATA CU RUCOLA , TON SI OUA

 Poate inlocui si o cina .Poate merge si in caserola la serviciu . Gustoasa si hranitoare .  

SALATA CU RUCOLA , TON SI OUA
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise