Se farimiteaza drojdia intr-un castron. Se adauga putin lapte dupa care se adauga restul, "dizolvind" drojdia. Se adauga sarea si faina de
Se farimiteaza drojdia intr-un castron. Se adauga putin lapte dupa care se adauga restul, "dizolvind" drojdia. Se adauga sarea si faina de secara. Se framanta si se lasa sa creasca circa 20 de minute, apoi se adauga untul, restul de faina de secara si faina alba. Se framanta. Aluatul nu trebuie sa fie prea tare. Se lasa la crescut circa 30 de minute. Aluatul nu creste mult. Dupa ce a crescut putin se imparte aluatul in 4 bucati, se intinde fiecare bucata cu faina alba, se inteapa aluatul cu o furculita se taie bucati de aproximativ 6 cm x 11 cm. Si se pune in tavi cu hartie de copt. Se coace la 275 grade C cam 6 minute sau la cuptoare cu aer cald la 250 grade.
Se lasa sa se raceasca si se serveste cu cascaval, branza topita sau cu un pahar cu iaurt.
Aceasta reteta a fost postata de Elena of Sweden pe forumul culinar.
Alte retete de paine recomandate:
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseO friptura delicioasa, aromata, coapta la Crock Pot servita cu orez brun fiert si salata de sfecla.
Pulpa de porc cu ceapa rosie si ardei gras la slow cooker Crock PotPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii