Paine cu bere nefiltrata si ierburi de Provence

• dizolvati drojdia de bere in bere nefiltrata• lasati-o circa 15 minute sa "lucreze" (veti observa mici bule deasupra)

Portii
4
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Paine cu bere nefiltrata si ierburi de Provence

Ingrediente

  • bere nefiltrata - 600 ml
  • faina alba de grau, calitativa (cu drojdie pudra) - 12 kg
  • extra faina - 100 g
  • ierburi de Provence - 2 linguri
  • drojdie - 20 g
  • ulei de masline - 100 ml
  • sare - 2 lingurite
  • zahar - 1/2 lingurita
  • galbenus de ou - 2 buc

Mod de preparare

• dizolvati drojdia de bere in bere nefiltrata
• lasati-o circa 15 minute sa "lucreze" (veti observa mici bule deasupra)
• adaugati aceasta compozitie lichida in vasul de plastic al robotului multifunctional Ankarsrum si peste aceasta puneti uleiul de masline
• puneti dispozitivul de framantare, setati bratul la circa 3 cm de margine si adaugati si spatula pentru curatarea marginilor vasului de plastic
• porniti aparatul pe viteza mica si incepeti sa adaugati treptat faina, sarea si zaharul
• framantati pentru cca 8-10 minute
• pudrati coca cu faina si adaugati-o intr-un castron pe care il acoperiti ulterior cu o carpa
• lasati-o la crescut pentru cca 120 min, la cald, intr-un castron, acoperit cu o carpa
• modelati painea si puneti-o in 2 forme de cozonac tapetate in prealabil – lasati-le la crescut in forme pentru inca 30 de minute
• bateti bine galbenusurile de ou si ungeti bine painea
• introduceti-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru 45-50 de minute
• faceti testul cu scobitoarea si daca aceasta este curata, atunci inseamna ca este coapta
• lasati-o la odihnit cca 2-3 ore pe un tocator, acoperita cu o carpa.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci