Paine cu branza si usturoi

O paine care se potriveste in toate combinatiile oferite de un pranz festiv.

Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa
Paine cu branza si usturoi

Ingrediente

  • 500g faina
  • 1 plic drojdie
  • 1 lingrita sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura de miere lichida
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 25g unt moale
  • 100g cedar sau cascaval dat prin razatoare
  • 1 mana frunze de cimbru.

Mod de preparare

O paine care se potriveste in toate combinatiile oferite de un pranz festiv.

  1. Se rastoarna intr-un bol mare faina, drojdia sis area. Se amesteca 300ml de apa fierbinte cu uleiul si mierea intr-o cana, apoi se toarna peste copozitia din bol amestecand continuu pana cand se obtine o coca moale.
  2. Se asaza coca pe o suprafata presarata cu faina si se framanta 5 minute pana cand nu se mai simte lipicioasa, presarand faina suplimentara daca e cazul. Se intinde coca astfel incat sa incapa in tava.
  3. Se amesteca usturoiul cu untul si se asaza deasupra aluatului. Se presara cu branza si cimbrul. Se acopera cu folie alimentara unsa cu putin ulei si se lasa la crescut intr-un loc cald 40 minute.
  4. Se incalzeste cuptorul la 200°C. se scoate folia alimentara si se da painea la cuptor 30 minute, pana cand creste si devine aurie. Se lasa la racit 10 minute, se taie 12 bucati si se serveste.
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc