Paine cu branza si usturoi

O paine care se potriveste in toate combinatiile oferite de un pranz festiv.

Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa
Paine cu branza si usturoi

Ingrediente

  • 500g faina
  • 1 plic drojdie
  • 1 lingrita sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura de miere lichida
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 25g unt moale
  • 100g cedar sau cascaval dat prin razatoare
  • 1 mana frunze de cimbru.

Mod de preparare

O paine care se potriveste in toate combinatiile oferite de un pranz festiv.

  1. Se rastoarna intr-un bol mare faina, drojdia sis area. Se amesteca 300ml de apa fierbinte cu uleiul si mierea intr-o cana, apoi se toarna peste copozitia din bol amestecand continuu pana cand se obtine o coca moale.
  2. Se asaza coca pe o suprafata presarata cu faina si se framanta 5 minute pana cand nu se mai simte lipicioasa, presarand faina suplimentara daca e cazul. Se intinde coca astfel incat sa incapa in tava.
  3. Se amesteca usturoiul cu untul si se asaza deasupra aluatului. Se presara cu branza si cimbrul. Se acopera cu folie alimentara unsa cu putin ulei si se lasa la crescut intr-un loc cald 40 minute.
  4. Se incalzeste cuptorul la 200°C. se scoate folia alimentara si se da painea la cuptor 30 minute, pana cand creste si devine aurie. Se lasa la racit 10 minute, se taie 12 bucati si se serveste.
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci