Se cerne faina, se pune intr-un vas adanc si se amesteca cu cartofii fierti in coaja si trecuti prin masina de tocat, cu drojdia frecata cu o lingura
Se cerne faina, se pune intr-un vas adanc si se amesteca cu cartofii fierti in coaja si trecuti prin masina de tocat, cu drojdia frecata cu o lingura de zahar si cu o lingurita de sare.
Se framanta cu apa calduta o jumatate de ora, se adauga la framantat uleiul, dupa care se lasa aluatul sa dospeasca pana cand iese afara din vasul in care a fost framantat.
Se ung formele cu ulei, se pune aluatul impletit, se mai tin formele pe plita calda putin timp si se introduc in cuptorul incalzit, pentru trei sferturi de ora.
Painea se pastreaza acoperita, cateva ore.
Va recomandam si alte retete:
Ciorba de carne de porc
Supa de curcan ca in Ardeal
Ciorba radauteana
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii