Se cerne faina, se pune intr-un vas adanc si se amesteca cu cartofii fierti in coaja si trecuti prin masina de tocat, cu drojdia frecata cu o lingura
Se cerne faina, se pune intr-un vas adanc si se amesteca cu cartofii fierti in coaja si trecuti prin masina de tocat, cu drojdia frecata cu o lingura de zahar si cu o lingurita de sare.
Se framanta cu apa calduta o jumatate de ora, se adauga la framantat uleiul, dupa care se lasa aluatul sa dospeasca pana cand iese afara din vasul in care a fost framantat.
Se ung formele cu ulei, se pune aluatul impletit, se mai tin formele pe plita calda putin timp si se introduc in cuptorul incalzit, pentru trei sferturi de ora.
Painea se pastreaza acoperita, cateva ore.
Va recomandam si alte retete:
Ciorba de carne de porc
Supa de curcan ca in Ardeal
Ciorba radauteana
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii