Paine cu cartofi

Se cerne faina, se pune intr-un vas adanc si se amesteca cu cartofii fierti in coaja si trecuti prin masina de tocat, cu drojdia frecata cu o lingura

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 1 1/2 kg cartofi
  • sare
  • 2 linguri pline cu drojdie de bere
  • 1 ceasca de ulei

Mod de preparare

Se cerne faina, se pune intr-un vas adanc si se amesteca cu cartofii fierti in coaja si trecuti prin masina de tocat, cu drojdia frecata cu o lingura de zahar si cu o lingurita de sare.

Se framanta cu apa calduta o jumatate de ora, se adauga la framantat uleiul, dupa care se lasa aluatul sa dospeasca pana cand iese afara din vasul in care a fost framantat.

Se ung formele cu ulei, se pune aluatul impletit, se mai tin formele pe plita calda putin timp si se introduc in cuptorul incalzit, pentru trei sferturi de ora.

Painea se pastreaza acoperita, cateva ore.
Va recomandam si alte retete:

Ciorba de carne de porc

Supa de curcan ca in Ardeal

Ciorba radauteana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc