Din zahar drojdie, 2-3 linguri de lapte si putina faina se face maiaua si se lasa la crescut 15-20 min. Intr-un castron se pune faina, sarea si untul
Din zahar drojdie, 2-3 linguri de lapte si putina faina se face maiaua si se lasa la crescut 15-20 min.
Intr-un castron se pune faina, sarea si untul taiat bucatele mici si semnitele de in ( 2-3 linguri).
Dupa ce a crescut drojdia se pune in castronul cu faina si se framanta un aluat cu laptele caldut. Se lasa la crescut.
Eu am impartit aluatul in 8 si am facut bilute pe care le-am asezat intr-o tava de cozonac. Am mai lasat la crescut in tava inca 30 min, am uns cu galbenus, am presarat seminte de mac si susan si am dat tava la cuptorul incalzit. Am copt cam 45 min la 220 C
Pofta buna!
Reteta Paine cu faina integrala si seminte a fost propusa de Louisaa pe forum culinar.ro
Alte retete de paine gasiti aici:
Paine cu orez,
Paine in ghiveci,
Paine neagra
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradFoarte bun a fost sosul,o sa incerc cu carne tocata de pui sau de porc,asta de vita nu ma prea incanta.
Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezanIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii