Din zahar drojdie, 2-3 linguri de lapte si putina faina se face maiaua si se lasa la crescut 15-20 min. Intr-un castron se pune faina, sarea si untul
Din zahar drojdie, 2-3 linguri de lapte si putina faina se face maiaua si se lasa la crescut 15-20 min.
Intr-un castron se pune faina, sarea si untul taiat bucatele mici si semnitele de in ( 2-3 linguri).
Dupa ce a crescut drojdia se pune in castronul cu faina si se framanta un aluat cu laptele caldut. Se lasa la crescut.
Eu am impartit aluatul in 8 si am facut bilute pe care le-am asezat intr-o tava de cozonac. Am mai lasat la crescut in tava inca 30 min, am uns cu galbenus, am presarat seminte de mac si susan si am dat tava la cuptorul incalzit. Am copt cam 45 min la 220 C
Pofta buna!
Reteta Paine cu faina integrala si seminte a fost propusa de Louisaa pe forum culinar.ro
Alte retete de paine gasiti aici:
Paine cu orez,
Paine in ghiveci,
Paine neagra
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii