Paine cu mere

Paine cu mere este o reteta simpla si delicioasa. Pentru aceasta reteta de paine aveti nevoie de faina, drojdie si mere.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Paine cu mere

Ingrediente

  • 750 g faina de paine
  • 30 g drojdie
  • 5 mere mari
  • mai acrisoare
  • 1/2 lingura zahar
  • 1 lingurita cu varf sare.

Mod de preparare

Paine cu mere este o reteta simpla si delicioasa. Merele le puneti in cuptor si dupa ce s-au inmuiat faceti din ele un piure.

Pentru aceasta reteta de paine puneti in vasul pentru framantat se pune faina, sarea, drojdia frecata cu zahar si piure-ul de mere si se framanta bine 10 -15 minute. In functie de cat de zemoase sunt merele s-ar putea sa mai aveti nevoie de aprox 100-150 ml apa, aceasta se adauga dupa nevoie, in timpul framantatului. Se obtine un aluat neted, nelipicios. Aluatul se da la crescut pana isi dubleaza volumul, apoi se pune pe masa de lucru si i se da forma rotunda. Se aseaza pe o planseta presarata cu putin gris sau malai si se acopera, se lasa sa creasca pana aproape isi dubleaza volumul.  Cuptorul se incinge la 200 grade. Inainte de a baga painea cu mere in cuptor, aceasta se presara cu faina si se taie circular cu un cutter sau un cutit bine ascutit. Se coace 40 minute.


Painea cu mere poate fi consumata ca atare, cu dulceata sau cu cascaval. Pofta buna! Reteta Paine cu mere a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori