Paine cu mere este o reteta simpla si delicioasa. Pentru aceasta reteta de paine aveti nevoie de faina, drojdie si mere.
Paine cu mere este o reteta simpla si delicioasa. Merele le puneti in cuptor si dupa ce s-au inmuiat faceti din ele un piure.
Pentru aceasta reteta de paine puneti in vasul pentru framantat se pune faina, sarea, drojdia frecata cu zahar si piure-ul de mere si se framanta bine 10 -15 minute. In functie de cat de zemoase sunt merele s-ar putea sa mai aveti nevoie de aprox 100-150 ml apa, aceasta se adauga dupa nevoie, in timpul framantatului. Se obtine un aluat neted, nelipicios. Aluatul se da la crescut pana isi dubleaza volumul, apoi se pune pe masa de lucru si i se da forma rotunda. Se aseaza pe o planseta presarata cu putin gris sau malai si se acopera, se lasa sa creasca pana aproape isi dubleaza volumul. Cuptorul se incinge la 200 grade. Inainte de a baga painea cu mere in cuptor, aceasta se presara cu faina si se taie circular cu un cutter sau un cutit bine ascutit. Se coace 40 minute.
Painea cu mere poate fi consumata ca atare, cu dulceata sau cu cascaval. Pofta buna! Reteta Paine cu mere a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.ro.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii