Painea cu seminte poate fi facuta cu usurinta in casa si este mult mai gustoasa decat cea din comert.
Mod de preparare:
Se dizolva cubul de drojdie amestecandu-se usor cu sarea, pana ce se inmoaie bine. Dupa ce s-a inmuiat drojdia, formandu-se o pasta lichida, se adauga apa, apoi faina, putin cate putin. Se framanta foarte bine aluatul. Cu cat se framanta mai bine aluatul de paine, cu atat este mai pufoasa.
Se lasa aluatul la loc calduros mai mult timp. Se acopera cu prosop si, eventual, se porneste cuptorul si se va lasa cu usa intredeschisa, sa emane caldura. Temperatura ridicata va ajuta drojdia si astfel va creste aluatul.
Inainte de a introduce painea in cuptor se adauga semintele, dupa care se baga in cuptor, la foc mediu. Se incearca cu o scobitoare pentru a se vedea daca s-a copt.
Pofta buna!
http://ideidelicioase.blogspot.ro
Painea cu seminte se poate servi rece si calda.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii