Stii si tu ca nu poti compara painea din comert cu cea facuta in casa. Astazi iti voi arata cum sa faci o paine folosind o combinatie de ingrediente ce poate trece drept curajoasa, chiar spectaculoasa
Taie ceapa cubulete mici. Cerne 1 kg faina intr-un castron mai mare. Dizolva drojdia in 600 ml de apa si adauga 1/2 lingurita de zahar si 2 de faina si amesteca totul bine. Las-o la cald cca 10-15 min, pana observi mici bule deasupra. Pune lingurita de sare peste faina si amestec-o bine. Fa o gropita in aceasta si toarna compozitia incet. Incorporeaza treptat si faina de pe margini. Adauga si branza de burduf impreuna cu chimenul, uleiul de masline si smantana si continua sa amesteci. Pune si ceapa si apuca-te de framantat serios. Vei mai avea nevoie din cand in cand de faina in plus. Pentru asta poti folosi cele 200g ramase.
Dupa cca 10 min, presara faina pe toata partile bucatii de coca si pune-o intr-un castron incapator, acopera-l cu folie de plastic si lasa-l la cald la dospit, pentru cca 2 ore.
Dupa ce-a crescut modeleaza-l in 2 paini si asaza-le pe fiecare in parte intr-o tava cu hartie de copt. Cu un cutit ascutit, fa 3 crestaturi mici, nu foarte adanci. Amesteca galbenusul si unge aluatul cu ajutorul unei pensule. Presara apoi susan si sare grunjoasa peste. Introdu tava in cuptor la 165 de grade. Cand aceasta s-a rumenit, dupa cca 45-60 min, fa testul cu scobitoarea. Infige scobitoarea in centru si daca este uscata inseamna ca este facuta.
Scoate-o pe un tocator de lemn si las-o la odihnit circa 2-3 ore, acoperita de un prosop (faci acest lucru ca ea sa-si pastreze crusta moale - daca optezi pentru o crusta mai crocanta, atunci nu o acoperi). O vei infuleca goala, felie dupa felie, pentru ca-i un adevarat deliciu :)
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacSupa crema de linte, acompaniata de bucatele crocante de lipie, este plina de vitamine!
Supa crema de linteRetete dietetice
Rulada cu crema de vanilie, cirese si glazura de ciocolata• taiati dovleceii rondele, ceapa, telina si cartofii in cuburi si puneti legumele la fiert in 2 litri de apa
Supa crema de dovlecei si rosiiDacă sunteți în criză de timp, vă invit să încercați acest preparat rapid și delicios. Dacă postiți...
Cuscus cu legume si cremvustiDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii