Stii si tu ca nu poti compara painea din comert cu cea facuta in casa. Astazi iti voi arata cum sa faci o paine folosind o combinatie de ingrediente ce poate trece drept curajoasa, chiar spectaculoasa
Taie ceapa cubulete mici. Cerne 1 kg faina intr-un castron mai mare. Dizolva drojdia in 600 ml de apa si adauga 1/2 lingurita de zahar si 2 de faina si amesteca totul bine. Las-o la cald cca 10-15 min, pana observi mici bule deasupra. Pune lingurita de sare peste faina si amestec-o bine. Fa o gropita in aceasta si toarna compozitia incet. Incorporeaza treptat si faina de pe margini. Adauga si branza de burduf impreuna cu chimenul, uleiul de masline si smantana si continua sa amesteci. Pune si ceapa si apuca-te de framantat serios. Vei mai avea nevoie din cand in cand de faina in plus. Pentru asta poti folosi cele 200g ramase.
Dupa cca 10 min, presara faina pe toata partile bucatii de coca si pune-o intr-un castron incapator, acopera-l cu folie de plastic si lasa-l la cald la dospit, pentru cca 2 ore.
Dupa ce-a crescut modeleaza-l in 2 paini si asaza-le pe fiecare in parte intr-o tava cu hartie de copt. Cu un cutit ascutit, fa 3 crestaturi mici, nu foarte adanci. Amesteca galbenusul si unge aluatul cu ajutorul unei pensule. Presara apoi susan si sare grunjoasa peste. Introdu tava in cuptor la 165 de grade. Cand aceasta s-a rumenit, dupa cca 45-60 min, fa testul cu scobitoarea. Infige scobitoarea in centru si daca este uscata inseamna ca este facuta.
Scoate-o pe un tocator de lemn si las-o la odihnit circa 2-3 ore, acoperita de un prosop (faci acest lucru ca ea sa-si pastreze crusta moale - daca optezi pentru o crusta mai crocanta, atunci nu o acoperi). O vei infuleca goala, felie dupa felie, pentru ca-i un adevarat deliciu :)
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriPentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii...
Ciulama cu ciuperciCiulama de ciuperci si usturoi este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Se curata ceapa si se spala apoi se toaca...
Ciulama de ciuperci si usturoi de postHribi cu usturoi este o ciulama de ciuperci delicioasa. 1 kg hribi curatati si bine spalati se taie fidelute, se pun la calit...
Hribi cu usturoiPentru ciulamaua delicioasa de ciuperci se pregatesc ciupercile la fel ca mai sus si se fierb in apa cu putina sare. Se...
Ciulama delicioasa de ciuperciAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii