Paine de morcovi si nuci

Painea de morcovi si nuci este o delicatesa usor de preparat. Gasiti aceasta reteta de paine pe culinar.ro, alaturi de alte retete culinare.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Paine de morcovi si nuci

Ingrediente

  • 350 gr faina
  • 150 gr faina integrala
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite bicarbonat
  • 150 gr morcovi
  • 1 mana miez de nuca
  • 300 ml iaurt
  • 125 ml lapte degresat

Mod de preparare

Painea cu morcovi si nuci este deosebit de sanatoasa. Se amesteca faina cu sarea si bicarbonatul, apoi se adauga morcovii rasi, nucile prajite si iaurtul. Se amesteca bine, apoi se adauga laptele, pana se obtine un aluat moale, lipicios. Se rastoarna pe o suprafata presarata cu faina si se face o minge plata. Se pune pe o tava, se cresteaza partea de deasupra si se coace in cuptorul incins la 210 grade, timp de 30 de minute, pana cand aluatul creste si se coace.


Painea cu morcovi si nuci se taie si se serveste numai dupa ce s-a racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci