Paine rustica frantuzeasca este delicioasa. Pentru a prepara aceasta paine aveti nevoie de drojdie uscata, sare de mare si faina.
Painea rustica frantuzeasca este delicioasa. Pentru a prepara aceasta paine de casa se pune apa calduta intr-un bol.
Se adauga drojdia si sarea si se amesteca. Se adauga faina si se amesteca cu o lingura de lemn.
Se acopera bolul cu o punga de plastic si se lasa sa creasca 2 ore. Dupa ce a crescut se poate face o paine sau se poate pune aluatul in frigider.
Daca faceti acum o paine, faceti forma dorita, puneti-o in forma pentru cuptor si mai lasati sa creasca 20-30 de minute. Se coace 30 minute sau pana cand daca ciocanesti pe fund iese un sunet de gol. Poti adauga un bol de apa in cuptor, astfel o sa aibe o coaja crocanta si o sa fie umeda pe dinauntru.
Daca faceti in alta zi, se scoate painea, se pune in forma si se lasa sa creasca.
Painea rustica frantuzeasca se poate servi calda sau dupa ce s-a racit.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinitta.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Am rezistat tentațiilor dulci preparate de Timea, dar la sărături nu mă pot abține. Dacă anul trecut nu am reușit să...
Steluțe sărate a la TimeaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii