O paine de casa cu adevarat sanatoasa.
Intr-un bol turnati 1 pahar din apa pregatita, cubul de drojdie si 2-3 linguri de faina alba.Amestecati bine cu telul si lasati 10-15 minute.Apoi turnati restul de apa si sarea, amestecati bine.Urmeaza faina alba si faina integrala. Cu o lingura amestecati toate ingredientele pana se prind intre ele. Apoi treceti aluatul pe masa de lucru si il framantati usor cu mainile pana se uniformizeaza. Il acoperiti cu folie alimentara si il lasati sa dospeasca vreo ora - pana isi dubleaza volumul. Impartiti aluatul in 8 si formati 2 bile. Le puneti in tava mare de cuptor deasupra unui disc de aluat unse cu putin ulei sau asternute cu hartie de copt - lasati sa creasca bine. Apoi puneti painea la cuptor pentru 45-60 de minute, la 180-200 grade, sa se coaca si rumeneasca bine. O scoateti din cuptor si lasati 10 minute in tava sa se racoreasca.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii