Paine integrala de casa

O paine de casa cu adevarat sanatoasa.

Portii
6
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
59 minute
Complexitate
medie
Paine integrala de casa

Ingrediente

  • 700 g faina integrala;
  • 150 g faina alba 000;
  • 20 g drojdie proaspata;
  • 600 ml apa calduta;
  • sare;
  • mac/susan;

Mod de preparare

Intr-un bol turnati 1 pahar din apa pregatita, cubul de drojdie si 2-3 linguri de faina alba.Amestecati bine cu telul si lasati 10-15 minute.Apoi turnati restul de apa si sarea, amestecati bine.Urmeaza faina alba si faina integrala. Cu o lingura amestecati toate ingredientele pana se prind intre ele. Apoi treceti aluatul pe masa de lucru si il framantati usor cu mainile pana se uniformizeaza. Il acoperiti cu folie alimentara si il lasati sa dospeasca vreo ora - pana isi dubleaza volumul. Impartiti aluatul in 8 si formati 2 bile. Le puneti in tava mare de cuptor deasupra unui disc de aluat unse cu putin ulei sau asternute cu hartie de copt - lasati sa creasca bine. Apoi puneti painea la cuptor pentru 45-60 de minute, la 180-200 grade, sa se coaca si rumeneasca bine. O scoateti din cuptor si lasati 10 minute in tava sa se racoreasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci