Paine neagra

Procedeul framantarii era cel manual, eu insa am framanat-o la masina. Am inlocuit drodia uscata cu cea proaspata si mi-a iesit grozav. Am facut mai

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Paine neagra

Ingrediente

  • Aluat: 570gr fainta integrala+ inca putin pt rulat
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita zahar brun deschis sau de care aveti
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 400 ml apa calduta

Mod de preparare

Procedeul framantarii era cel manual, eu insa am framanat-o la masina. Am inlocuit drodia uscata cu cea proaspata si mi-a iesit grozav.

Am facut maiaua drojdie+faina +un pic de apa si am lasat-o la crescut. Dupa 10 min era deja gata.

Am pus ingrdientele in masina de paiine si am aruncat si cate putin din semnintele care le aveam prin casa: de dovleac, floarea soarelui si mac.

Am lasat sa o framnte masina in voie sau framantam cu mana pana se amesteca ingredientele.

NU SE LASA LA DOSPIT NICI IN MASINA , NICI IN CASTRON (DACA ATI FRAMANTAT CU MANA). SE PUNE DIRECT IN TAVA IN CARE COACETI, IN ACEST CAZ , UNA DE 900 GR SAU IN 2 MAI MICI.

Am uns o tava de paiine cu ulei de masline si am presarat din abundenta seminte de susan.

Cand masina a terminat de framatat am scos aluatul pe masa infainata cu aceeasi faina, si i-am dat forma asta(imagine alaturata).

L-am pus in tava, l-am aranjat asa olecuta cu mana si am presarat niscaiva seminte asa cum mi-a sunat mie pe loc (voi faceti cum va place).

La uptor preincalzit la 200 grade se coace 50-60 min pt aceasta cantitate sau 25-30 minute pt jumatate din cant sau pana ce o scoateti afara din tava si ciocaniti fundul sa sune a gol.

eu mai fac si altceva fie paiine fie cozonac, asa in tava dupa timpul de coacere iau un cutit cu lama lunga si infing intr-o parte sa ajunga mijlocul, si daca iese curat e bine.

coaja e de vis sa nu va indoiti de asta...crocanta iar mijlocul pufos si bun si asa ramane, tot timpul cat aveti paiinea.


Reteta Paiine neagra a fost propusa de nico-vya pe forum culinar.ro

Alte retete de paine: Paine rustica de cartofi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Frunze de vita oparite
4
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Parteneri
Chiftele cu spanac
Bucataras.RO

Chiftele cu spanac

Chiftele cu spanac
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise