Paine rustica frantuzeasca

Paine rustica frantuzeasca este deosebit de gustoasa si foarte simplu de pregatit. Puteti sa faceti orice combinatie de ierburi va place mai mult.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Paine rustica frantuzeasca

Ingrediente

  • 1 1/2 lingurita de drojdie uscata
  • 500 gr faina
  • 1 1/2 lingurita sare de mare
  • 1 lingura de miere
  • 25 grame unt de casa
  • 350 ml lapte

Mod de preparare

Paine rustica frantuzeasca este deosebit de gustoasa si foarte simplu de pregatit. Se pun toate ingredientele in robot,mai putin sarea.Aceasta in direct contact cu drojdia va incetini procesul de crestere. Se pune si sarea.
Se formeaza doua baghete si se pun in forma ptr paine sau baghete daca aveti. Se lasa deoparte 30 de minute, acoperite.
Se preincalzeste cuptorul si se pune un recipient cu apa (oala sau tava de copt) in partea de jos a cuptorului. Se presara putina faina deasupra aluatului. Cu o foarfeca de bucatarie sau un cutit ascutit se pot face mici taieturi in diagonala. Se da la cuptor si se coace 15 minute la o temperatura mai mare (190 C),apoi inca 15 minute la o temperatura mai mica.


Painea rustica frantuzeasca se serveste cat e proaspata.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci