Se cerne faina, se adauga o lingurita de sare si se amesteca. Se freaca drojdia de bere cu o lingura de zahar pana cand devine o pasta lichida, se pu
Se cerne faina, se adauga o lingurita de sare si se amesteca.
Se freaca drojdia de bere cu o lingura de zahar pana cand devine o pasta lichida, se pune peste faina, se framanta un aluat mai moale, cu apa calda.
La framantat se pun 2 linguri de ulei, pentru ca painea sa fie pufoasa. Se framanta 15 minute. Framantatul are ca scop patrunderea unei cantitati de aer in aluat, care-l ajuta sa creasca.
Aluatul se lasa la dospit 1 ora, apoi se imparte in doua si se la copt in forme unse cu ulei.
Se coace intai la foc mic, dupa care se face flacara mare si se lasa pana cand se rumeneste painea frumos.
Se scoate din cuptor si se lasa invelita, 2 ore, cu un prosop curat.
Va recomandam si alte retete culinare:
Zacusca de vinete
Tocanita de vitel cu galuste
Tocana cu orez si legume

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii