Se cerne faina, se adauga o lingurita de sare si se amesteca. Se freaca drojdia de bere cu o lingura de zahar pana cand devine o pasta lichida, se pu
Se cerne faina, se adauga o lingurita de sare si se amesteca.
Se freaca drojdia de bere cu o lingura de zahar pana cand devine o pasta lichida, se pune peste faina, se framanta un aluat mai moale, cu apa calda.
La framantat se pun 2 linguri de ulei, pentru ca painea sa fie pufoasa. Se framanta 15 minute. Framantatul are ca scop patrunderea unei cantitati de aer in aluat, care-l ajuta sa creasca.
Aluatul se lasa la dospit 1 ora, apoi se imparte in doua si se la copt in forme unse cu ulei.
Se coace intai la foc mic, dupa care se face flacara mare si se lasa pana cand se rumeneste painea frumos.
Se scoate din cuptor si se lasa invelita, 2 ore, cu un prosop curat.
Va recomandam si alte retete culinare:
Zacusca de vinete
Tocanita de vitel cu galuste
Tocana cu orez si legume
Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiAmbele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...
Zacusca de ghebePui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatGris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.
Gris cu lapteSe prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)
Ciorba cu coasta afumataAceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...
Prajitura zi si noapte de postUite că a venit rândul sfeclei roșii să o folosesc în borș. Gaby inițial am fost sceptică, dar rezultatul final m-a...
Borș de vițel cu multe rădăcinoaseIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Comentarii