Pasca moldoveneasca are aluat fraged, umplutura de branza cu stafide. Este o reteta de pasca ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Pasti.
Toate ingredientele pentru aluat se amesteca pana se obtine aluatul fraged, se opreste putin din el pentru impletitura de final iar restul se intinde intr-o foaie.
Foaia de aluat pentru pasca se intinde (si pe pereti) intr-o forma rotunda cu diametrul de 30c, unsa si tapetata cu faina.
Pentru umplutura:
untul se freaca cu zaharul pana devine spuma. Apoi se adauga cele 9 galbenusuri pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
Branza de vaci se mixeaza cu blenderul sau se trece prin sita. Apoi se adauga si coaja de lamaie si portocala, stafidele si zaharul vanilat.
Albusurile se bat spuma cu cele 100g zahar si cele 2 linguri de faina, dupa care se adauga compozitiei de branza amestecand usor.
Se toarna amestecul de branza in tava, se impleteste aluatul ramas si se aseaza in forma de cruce la mijloc, se unge cu galbenus si se da tava cu pasca la cuptor la 160 de grade pentru aproximativ o ora.
reteta de pasca moldoveneasca a fost propusa de Cerra pe forum culinar.
Lasati pasca moldoveneasca sa se raceasca dupa care poate fi servita.
Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lutPizza cu sparanghel este o reteta simpla care se face foarte rapid si este foarte gustoasa!
Pizza cu sparanghelInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieTortul cu nuci si mere caramelizate este un desert foarte bun, deloc greu de preparat, dar de foarte mare efect. Merele...
Tort cu nuci si mere caramelizateSe bat ouale cu zaharul, pana can acesta se topeste de tot. Adaugam uleiul putin cate putin, iaurtul, sucul si coaja de...
Briose cu cacaoCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare.
Ciorba cu carne de porcVrabiile se curata, se spala, se sareaza, se pipereaza si apoi se pun intr-o tava cu unt sau untura. Se introduce tava in...
Friptura de vrabiiAm pregătit această salată după o rețetă de la d-na Vanda Scutaru...
Salata de toamna cu buretiReteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...
Prajitura Bounty
Comentarii