Pasca moldoveneasca

Pasca moldoveneasca are aluat fraged, umplutura de branza cu stafide. Este o reteta de pasca ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Pasti.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Pasca moldoveneasca

Ingrediente

  • Aluat:
  • 100g unt
  • 100g zahar
  • 100g smantana
  • 2 galbenusuri
  • un varf de sare
  • Drojdie un sfert dintr un pachetel de 25 de grame
  • 250-300g faina
  • Umplutura de branza:
  • 200g unt
  • 200g zahar pudra
  • 9 galbenusuri
  • 1kg branza de vaci
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • 9 albusuri + 100g zahar pudra + 2 linguri faina

Mod de preparare

Toate ingredientele pentru aluat se amesteca pana se obtine aluatul fraged, se opreste putin din el pentru impletitura de final iar restul se intinde intr-o foaie.

Foaia de aluat pentru pasca se intinde (si pe pereti) intr-o forma rotunda cu diametrul de 30c, unsa si tapetata cu faina.

Pentru umplutura:

untul se freaca cu zaharul pana devine spuma. Apoi se adauga cele 9 galbenusuri pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

Branza de vaci se mixeaza cu blenderul sau se trece prin sita. Apoi se adauga si coaja de lamaie si portocala, stafidele si zaharul vanilat.

Albusurile se bat spuma cu cele 100g zahar si cele 2 linguri de faina, dupa care se adauga compozitiei de branza amestecand usor.

Se toarna amestecul de branza in tava, se impleteste aluatul ramas si se aseaza in forma de cruce la mijloc,  se unge cu galbenus si se da tava cu pasca la cuptor la 160 de grade pentru aproximativ o ora.

reteta de pasca moldoveneasca a fost propusa de Cerra pe forum culinar.


Lasati pasca moldoveneasca sa se raceasca dupa care poate fi servita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci