Pasca moldoveneasca are aluat fraged, umplutura de branza cu stafide. Este o reteta de pasca ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Pasti.
Toate ingredientele pentru aluat se amesteca pana se obtine aluatul fraged, se opreste putin din el pentru impletitura de final iar restul se intinde intr-o foaie.
Foaia de aluat pentru pasca se intinde (si pe pereti) intr-o forma rotunda cu diametrul de 30c, unsa si tapetata cu faina.
Pentru umplutura:
untul se freaca cu zaharul pana devine spuma. Apoi se adauga cele 9 galbenusuri pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
Branza de vaci se mixeaza cu blenderul sau se trece prin sita. Apoi se adauga si coaja de lamaie si portocala, stafidele si zaharul vanilat.
Albusurile se bat spuma cu cele 100g zahar si cele 2 linguri de faina, dupa care se adauga compozitiei de branza amestecand usor.
Se toarna amestecul de branza in tava, se impleteste aluatul ramas si se aseaza in forma de cruce la mijloc, se unge cu galbenus si se da tava cu pasca la cuptor la 160 de grade pentru aproximativ o ora.
reteta de pasca moldoveneasca a fost propusa de Cerra pe forum culinar.
Lasati pasca moldoveneasca sa se raceasca dupa care poate fi servita.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii