Batoane simple si impletite

Batoane pufoase, simple si impletite. Ideale pentru pachetel sau la micul dejun

Portii
6
Timp pregatire
59 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Batoane simple si impletite

Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • 25 gr drojdie proaspata
  • sare
  • 100 gr zahar brut
  • 250 ml apa minerala
  • 250 ml lapte dulce de vaca
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • mix seminte (mac, susan, in)
  • miere cu ghimbir
  • 1 cana apa

Mod de preparare

Se incalzeste usor laptele cu zaharul si un praf de sare. Se adauga drojdia faramitata, se lasa sa se activeze maiaua. Faina se cerne, se face un locas in mijloc. Se toarna maiaua, apa minerala si se amesteca usor. Se incorporeaza uleiul treptat, apoi se framanta cu mainile tot aluatul. Daca vi se pare prea vartos, adaugati suplimentar putina apa calduta sau daca vi se pare prea moale, puteti adauga putina faina. Aluatul meu imi place sa iasa moale, dar modelabil. Se acopera cu un stergar curat si se lasa intr-un loc cald. Se pregateste o tava de copt, se asaza o hartie de copt. Se porneste cuptorul. Aluatul crescut se rastoarna pe blatul de lucru. Aici fie se infaineaza bine, fie se stropeste cu putin ulei. Se portioneaza aluatul in bile potrivite, egale. Se intinde fiecare bila in strat uniform, apoi se ruleaza pana la capat. Se asaza in tava de copt si se mai lasa putin la crescut. Se dau la copt apoi, la foc potrivit, timp de 30 minute, cat sa se rumeneasca frumos. Se scot din cuptor, se ung cu miere cu ghimbir, diluata cu putina apa, apoi se presara seminte. Miros grozav si sunt apogeul pufoseniei! Sper sa va fie si voua de folos!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Capsuni la borcan
1
Conserve de iarna

Capsuni la borcan

Capsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...

Capsuni la borcan
Ceai rece de casa cu portocala si lamaie
2
Ceaiuri

Ceai rece de casa cu portocala si lamaie

Astazi iti voi arata cum iti poti prepara rapid o bautura recoritoare 100% naturala: Ceai rece de casa cu portocala si lamaie

Ceai rece de casa cu portocala si lamaie
Ceai cald cu Rom - Reteta video
3
Ceaiuri

Ceai cald cu Rom - Reteta video

Astazi iti voi arata cum sa pregatesti o bautura fierbinte cu alcool numai buna pentru sezonul rece: Ceai cald cu rom sau...

Ceai cald cu Rom - Reteta video
Ice tea natural si rapid
4
Ceaiuri

Ice tea natural si rapid

Temperaturile de afara anunta sosirea verii. Miros de iarba proaspat tunsa, raze de soare, atmosfera perfecta pentru a servi...

Ice tea natural si rapid
Ceai cu scortisoara si portocala
5
Ceaiuri

Ceai cu scortisoara si portocala

Ceaiul cu scortisoara si portocala este o bautura foarte delicioasa pentru sezonul rece. Se amesteca ingredientele si se...

Ceai cu scortisoara si portocala
Parteneri
Muffins cu ciocolata alba si apa de flori de portocal
Bucataras.RO

Muffins cu ciocolata alba si apa de flori de portocal

Ador apa de flori de portocal asa ca am vrut sa dau o savoare si un parfum deosebit..:)

Muffins cu ciocolata alba si apa de flori de portocal
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii