Briose cu mere si iaurt

1. Drojdia lichefiata cu o lingurita zahar si cu 100 g lapte caldut, se toarna in mijlocul fainii si se lasa la crescut 10 min. 2. Intre timp se dizol

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Briose cu mere si iaurt

Ingrediente

  • Igrediente aluat:
  • 300 g faina
  • 15 g drojdie proaspata
  • putina sare
  • 50 g zahar
  • 20 g lapte praf
  • 115 g apa
  • 100 g lapte
  • 40 g unt
  • Umplutura cu iaurt:
  • 100 g iaurt simplu
  • 30 g praf de budinca de vanilie (eu am pus custard powder
  • care-i tot aia)
  • Umplutura de mere:
  • 300 g mere taiate cubulete
  • 100 g zahar
  • putina sare
  • 80 g apa
  • 1/2 lingura suc de lamaie
  • 30 g amidon + 30 g apa
  • 15 g unt
  • eu am pus si putin scortisoara

Mod de preparare

1. Drojdia lichefiata cu o lingurita zahar si cu 100 g lapte caldut, se toarna in mijlocul fainii si se lasa la crescut 10 min.

2. Intre timp se dizolva laptele praf, sarea si zaharul in apa, se incalzesc usor. Apoi se toarna peste faina si se framanta pana se omogenizeaza. La urma se adauga untul topit (eu am pus KA-ul la treaba). Rezulta un aluat neted care se lasa la dospit 45 min la loc cald, sau pana-si dubleaza volumul.

3. Iaurtul si praful de budinca se amesteca si se pun la foc mic pana se ingroasa (la mine se ingrosase cam tare asa c-am adaugat si vreo 50 ml apa). Data viitoare inlocuiesc cu budinca de vanilie facuta in casa, in care in loc de lapte pun iaurt si elimin zaharul.

4. Merele cubulete se amesteca cu zaharul, sarea, sucul de lamaie, apa se pun pe foc si se lasa pana se inmoaie merele.

Spre final se adauga amidonul amestecat cu cele 30 g apa, si se mai fierbe pana se ingroasa. Se da deoparte si se adauga untul. Se lasa sa se raceasca.

5. Dupa ce a crescut aluatul, se imparte in bilute de 50 g si se mai lasa la odihna 10 min. Mi-au iesit 14 buc.

Fiecare biluta se intinde sub forma de dreptunghi, se unge cu putin umplutura cu iaurt, apoi cu putina umplutura cu mere (impartiti in mod egal cele doua umpluturi ca sa va ajunga pentru toate briosele).

6.Se ruleaza.

Ruloul se taie pe jumatateiar cele doua jumatati se pun una langa cealalta (cu taietura in sus) si se aseaza in tavi de muffins, in hartiute (in lipsa de hartiute ungeti bine tavile cu grasime). Se mai lasa la crescut 45 min. in tavi. Se ung cu ou batut. Eu ung, de obicei, cu galbenus amestecat cu putin lapte.

7. Se coc in cuptorul preincalzit la 190 grade C pentru 15 min, sau pana se auresc.


Pofta buna!

Reteta Briose cu mere si iaurt a fost propusa de Daneza13 pe forum culinar.ro

Alte retete cu mere gasiti aici:

Prajitura cu mere

Foietaj cu mere ,

Prajitura cu mere Carmen

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Piftie Purcelusii veseli
Bucataras.RO

Piftie Purcelusii veseli

Pentru a avea un impact haios si atractiv pentru copii, m-am jucat un pic cu imaginatia. Pana si copiii mofturosi o sa...

Piftie Purcelusii veseli
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola