Briose cu mere si iaurt

1. Drojdia lichefiata cu o lingurita zahar si cu 100 g lapte caldut, se toarna in mijlocul fainii si se lasa la crescut 10 min. 2. Intre timp se dizol

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Briose cu mere si iaurt

Ingrediente

  • Igrediente aluat:
  • 300 g faina
  • 15 g drojdie proaspata
  • putina sare
  • 50 g zahar
  • 20 g lapte praf
  • 115 g apa
  • 100 g lapte
  • 40 g unt
  • Umplutura cu iaurt:
  • 100 g iaurt simplu
  • 30 g praf de budinca de vanilie (eu am pus custard powder
  • care-i tot aia)
  • Umplutura de mere:
  • 300 g mere taiate cubulete
  • 100 g zahar
  • putina sare
  • 80 g apa
  • 1/2 lingura suc de lamaie
  • 30 g amidon + 30 g apa
  • 15 g unt
  • eu am pus si putin scortisoara

Mod de preparare

1. Drojdia lichefiata cu o lingurita zahar si cu 100 g lapte caldut, se toarna in mijlocul fainii si se lasa la crescut 10 min.

2. Intre timp se dizolva laptele praf, sarea si zaharul in apa, se incalzesc usor. Apoi se toarna peste faina si se framanta pana se omogenizeaza. La urma se adauga untul topit (eu am pus KA-ul la treaba). Rezulta un aluat neted care se lasa la dospit 45 min la loc cald, sau pana-si dubleaza volumul.

3. Iaurtul si praful de budinca se amesteca si se pun la foc mic pana se ingroasa (la mine se ingrosase cam tare asa c-am adaugat si vreo 50 ml apa). Data viitoare inlocuiesc cu budinca de vanilie facuta in casa, in care in loc de lapte pun iaurt si elimin zaharul.

4. Merele cubulete se amesteca cu zaharul, sarea, sucul de lamaie, apa se pun pe foc si se lasa pana se inmoaie merele.

Spre final se adauga amidonul amestecat cu cele 30 g apa, si se mai fierbe pana se ingroasa. Se da deoparte si se adauga untul. Se lasa sa se raceasca.

5. Dupa ce a crescut aluatul, se imparte in bilute de 50 g si se mai lasa la odihna 10 min. Mi-au iesit 14 buc.

Fiecare biluta se intinde sub forma de dreptunghi, se unge cu putin umplutura cu iaurt, apoi cu putina umplutura cu mere (impartiti in mod egal cele doua umpluturi ca sa va ajunga pentru toate briosele).

6.Se ruleaza.

Ruloul se taie pe jumatateiar cele doua jumatati se pun una langa cealalta (cu taietura in sus) si se aseaza in tavi de muffins, in hartiute (in lipsa de hartiute ungeti bine tavile cu grasime). Se mai lasa la crescut 45 min. in tavi. Se ung cu ou batut. Eu ung, de obicei, cu galbenus amestecat cu putin lapte.

7. Se coc in cuptorul preincalzit la 190 grade C pentru 15 min, sau pana se auresc.


Pofta buna!

Reteta Briose cu mere si iaurt a fost propusa de Daneza13 pe forum culinar.ro

Alte retete cu mere gasiti aici:

Prajitura cu mere

Foietaj cu mere ,

Prajitura cu mere Carmen

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa