Briose Daneze

Briosele Daneze sunt delicioase. Pentru a prepara aceste briose aveti nevoie de faina, oua, zahar, ulei, lapte, drojdie, sare si coaja de lamaie.

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
ridicata
Briose Daneze

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat
  • 600 g făină
  • 2 ouă
  • 125 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 10 g drojdie proaspătă
  • 1/2 linguriţă sare
  • coajă lămâie
  • coajă portocală
  • Pentru umplutura
  • 6 linguriţe nutella
  • 6 linguriţe migdale măcinate
  • 6 linguri nucă+cacao+zahăr
  • Pentru uns:
  • 1 gălbenuş
  • 30 ml lapte dulce

Mod de preparare

Briosele Daneze sunt delicioase. Pentru a prepara aceste briose mai intai am incalzit laptele puţin, adăugând sarea şi zahărul. Drojdia am dizolvat-o în puţin lapte calduţ şi am lăsat 5 min să crească. Ouăle le-am batut putin.
Făina am amestecat-o cu laptele şi am amestecat bine. Am adăugat ouăle bătute, iar la urmă maiaua. Am frământat bine-bine adăugând treptat toată cantitatea de ulei călduţ. Şi am mai frământat cca 20 minute. Am lasat biluţa la crescut cca 1 ora, într-un vas acoperit cu folie.
Cand şi-a dublat volumul, sau chiar mai mult, am împărţit aluatul în 12 biluţe. Cu mâna unsă am turtit biluţa în mână iar în mijloc am pus 1 linguriţă de nutella + 1 linguriţă de migdale măcinate sau 1 lingură de amestec nucă + cacao + zahăr. Eu am făcut 6 cu amestecul de nutella şi 6 cu amestecul de nucă.
Cu mâna se strâng “la gură“, ca un săculeţ… formându-se o bilă.
Am făcut deci 12 bilute.
M-am folosit de un făcăleţ pentru a intinde săculetii, apoi cu un cuţit bine acuţit (am căutat de am ameţit tăietorul de pizza...) am făcut 4 tăieturi, am apucat de capete şi am răsucit, formând un melc, cu capetele bagate dedesupt.
Le-am pus in forme de minitarte, ca să aiba loc să se extindă, asezate în hârtiuţe de muffis, că se curăţă mai uşor formele.
Cănd toate biluţele au fost făcute melci, le-am pus într-o tavă şi le-am lasat să creasca 30 minte.
Când s-au umflat, le-am uns cu ou + lapte, şi le-am bagat la cuptorul preîncălzit.
Le-am lăsat 20 minute, la 180 C. Au iesit... delicioase!!!
Pofta buna!


Briosele daneze pot fi servite la micul dejun ori ca si gustare.
Sursa acestei retete este blogul Simona's World.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!

Prajitura pufoasa cu branza
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

E o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am...

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure
Rulada de porc cu sos picant de prune

Rulada de porc cu sos picant de prune

• scoateti samburii din prunele proaspete si mixatii-le impreuna cu menta proaspata• puneti vinul la redus pe foc, impreuna

Rulada de porc cu sos picant de prune
Cele mai apreciate rețete
Conserva de peste cu legume pentru iarna
1
Conserve de iarna

Conserva de peste cu legume pentru iarna

Ador pestele iar de când am descoperit aceasta reteta am renunțat sa mai cumpăr conserve din comerț.

Conserva de peste cu legume pentru iarna
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
2
Torturi

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Prajitura Raffaello
3
Prajituri

Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...

Prajitura Raffaello
Magiun de prune bistritene
4
Dulceata

Magiun de prune bistritene

Magiunul este absolut delicios, cu textura lui densa si bogata poate fi consumat ca atare sau in diferite deserturi. Aceasta...

Magiun de prune bistritene
Salata de ciuperci, hulughite
5
Aperitive cu ciuperci

Salata de ciuperci, hulughite

O reteta usor de pregatit si este dietetica.

Salata de ciuperci, hulughite
Parteneri
Sirop din flori de salcam
Bucataras.RO

Sirop din flori de salcam

Siropul preparat din flori de salcam pastreaza aroma acestora, si pot fi pastrate chiar si peste iarna

Sirop din flori de salcam
Strudel cu mere
Gustos.RO

Strudel cu mere

Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...

Strudel cu mere
Ciorba Ardeleneasca de Porc
ReteteCulinare.RO

Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ciorba Ardeleneasca de Porc