Chifle dulci cu mere si nuci

Chifle cu aroma de toamna!

Portii
20
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Chifle dulci cu mere si nuci

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 kg faina
  • 100 g zahar
  • 100 g unt moale
  • 500 ml lapte caldut
  • 1 lingurita zahar
  • 50 g drojdie proaspata
  • 1 ou pentru uns chiflele
  • Umplutura:
  • 5 mere mai mari
  • 3-4 linguri de zahar sau adaugati dupa gust
  • 2 pumni de nuci maruntite

Mod de preparare

Punem faina intr-un bol, iar in mijlocul ei formam o gropita in care adaugam laptele caldut, zaharul si drojdia. Amestecam drojdia pana cand se dizolva. Adaugam restul de zahar(100g) si untul moale, apoi incepem sa framantam bine pana cand obtinem un aluat nelipicios. Umplutura: Curatam merele si le taiem cuburi mici, apoi le amestecam cu zaharul si cu nucile maruntite. Rupem bucatele mici de aluat, formam bilute pe care le aplatizam, iar in centrul lor punem o lingurita de umplutura. Strangem marginile aluatului si formam o biluta. Continuam asa pana cand terminam aluatul si umplutura. Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam bilutele formate. Acoperim tava cu un prosopel si le lasam sa creasca, aprox. 20 de minute. Ungem chiflele cu oul batut si dam tava la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pentru aprox. 15 minute, pana cand se rumenesc. Din aceste cantitati mi-au iesit iesit peste 20 de bucati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori