Cioco-painici

Puneti laptele pe foc si dizolvati in el zaharul si untul (pastrati o lingura de zahar deoparte daca folositi drojdie proaspata pentru a o putea liche

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Cioco-painici

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 500-550 g faina
  • 45 g cacao
  • 70 g zahar
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 30 gr unt
  • 300 ml lapte
  • 6 g drojdie uscata sau 20 g drojdie proaspata
  • Glazura:
  • un albus (sau 2-3 linguri apa)
  • 60 gr. zahar pudra

Mod de preparare

Puneti laptele pe foc si dizolvati in el zaharul si untul (pastrati o lingura de zahar deoparte daca folositi drojdie proaspata pentru a o putea lichefia).

Luati laptele de pe foc si cand e doar caldut incorporati oul batut bine in prealabil si drojdia.

Intr-un vas amestecati bine faina cu scortisoara, sarea si cacao, peste care turnati apoi laptele si framantati pana obtineti un aluat lucios care se dezlipeste de degete.

Acoperiti vasul si lasati aluatul sa creasca la loc cald pana isi dubleaza volumul.

Pregatiti una-doua tavi in care puneti hartie de copt unsa cu putin ulei.

Cand aluatul a crescut taiati-l in bucati din care sa formati mingiute de marimea unei caise.

Acoperiti tavile si lasati painicile sa creasca inca 30 minute, sa isi dubleze volumul, dupa care le coaceti la 180 grade timp de 20 de minute.

Intre timp pregatiti glazura amestecand bine albusul cu zaharul pudra.

Dupa ce scoateti painicile din cuptor ungeti-le cu aceasta glazura cat sunt inca fierbinti.
Sunt foarte bune calde sau reci.

Pofta buna!

Reteta Cioco-painici a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.ro

Alte retete de chifle dulci gasiti aici:

Pufi-chifle cu apa minerala,

Cuiburi cu cocos,

Colaci cu alune

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Cele mai apreciate rețete
Chiftele de cartofi cu dovlecel
1
Romania

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Tarta cu dovlecei zucchini
2
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Prajitura cu visine
3
Romania

Prajitura cu visine

Prima data separam galbenusul de albus. Incepem prin a bate puternic albusurile pana se fac spuma. Peste spuma de albus se...

Prajitura cu visine
Prajitura cu cirese sau visine
4
Romania

Prajitura cu cirese sau visine

Prajitura cu cirese sau cu visine este foarte usor de pregatit dar delicioasa! Blatul pufos are in el fructe aromate dar asta...

Prajitura cu cirese sau visine
Prajitura Mena
5
Romania

Prajitura Mena

Mena cea cu gropite si plina de veselie, asa-i fata asta de la care am preluat reteta...pe cuvant de onoare ca-i o prajitura...

Prajitura Mena