Puneti laptele pe foc si dizolvati in el zaharul si untul (pastrati o lingura de zahar deoparte daca folositi drojdie proaspata pentru a o putea liche
Puneti laptele pe foc si dizolvati in el zaharul si untul (pastrati o lingura de zahar deoparte daca folositi drojdie proaspata pentru a o putea lichefia).
Luati laptele de pe foc si cand e doar caldut incorporati oul batut bine in prealabil si drojdia.
Intr-un vas amestecati bine faina cu scortisoara, sarea si cacao, peste care turnati apoi laptele si framantati pana obtineti un aluat lucios care se dezlipeste de degete.
Acoperiti vasul si lasati aluatul sa creasca la loc cald pana isi dubleaza volumul.
Pregatiti una-doua tavi in care puneti hartie de copt unsa cu putin ulei.
Cand aluatul a crescut taiati-l in bucati din care sa formati mingiute de marimea unei caise.
Acoperiti tavile si lasati painicile sa creasca inca 30 minute, sa isi dubleze volumul, dupa care le coaceti la 180 grade timp de 20 de minute.
Intre timp pregatiti glazura amestecand bine albusul cu zaharul pudra.
Dupa ce scoateti painicile din cuptor ungeti-le cu aceasta glazura cat sunt inca fierbinti.
Sunt foarte bune calde sau reci.
Pofta buna!
Reteta Cioco-painici a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.ro
Alte retete de chifle dulci gasiti aici:
Pufi-chifle cu apa minerala,
Cuiburi cu cocos,
Colaci cu alune
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita oparitePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii