-drojdia se amesteca cu cateva linguri din cantitatea de lapte caldutz, si cu o lingura de zahar. Se pune amestecul in mijlocul fainii, in care-am fac
-drojdia se amesteca cu cateva linguri din cantitatea de lapte caldutz, si cu o lingura de zahar. Se pune amestecul in mijlocul fainii, in care-am facut o mica groapa.
-cand dospeste drojdia, adaugati oul intreg, cele 2 plicuri de zahar vanilat, si margarina topita.
-amestecati cu o lingura de lemn, si-ncepeti sa puneti cate putin din laptele caldut.
- framantati bine , trebuie sa fie un aluat care sa nu se lipeasca de maini . Este usor de lucrat, nu trebuie framantat foarte mult. Daca este cazul mai puteti adauga un pic de faina.
- il faceti bila si-l puneti intr-un castron la loc ferit de curent, ca sa dospeasca. Eu l-am lasat aproape o ora.
-dupa ce-a crescut, l-am rasturnat pe masa infainata.
- am inceput sa-l intind, se intinde foarte usor
-foaia am taiat-o-n patrate potrivite, surplusul de la margini, l-am intins si patratit din nou.
- pe fiecare patratel am pus nuci, sau bucatele de rahat
- le-am cornuletit pe toate, si le-am pus in tava cu hatie de copt
- le-am bagat la 175 de grade, pt 20-30 min. Sant gata cand suna a gol la ciocanit si s-au aurit.
-asa fierbinti cum sunt, le-am dat repede prin zahar pudra.
Pofta buna!
Reteta Cornulete dospite a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro
Alte retete de cornulete gasiti aici:
Cornulete cu rahat,
Cornulete (de post),
Cornulete
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii