Cornulete dospite

-drojdia se amesteca cu cateva linguri din cantitatea de lapte caldutz, si cu o lingura de zahar. Se pune amestecul in mijlocul fainii, in care-am fac

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Cornulete dospite

Ingrediente

  • 1 ou
  • 1 pahar mic de lapte caldut ( cam 100 ml lapte)
  • 550-600 gr. faina
  • 1 paket margarina (250 gr)
  • 1 pachetel de drojdie proaspata (25 gr.)
  • 2 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare

-drojdia se amesteca cu cateva linguri din cantitatea de lapte caldutz, si cu o lingura de zahar. Se pune amestecul in mijlocul fainii, in care-am facut o mica groapa.

-cand dospeste drojdia, adaugati oul intreg, cele 2 plicuri de zahar vanilat, si margarina topita.

-amestecati cu o lingura de lemn, si-ncepeti sa puneti cate putin din laptele caldut.

- framantati bine , trebuie sa fie un aluat care sa nu se lipeasca de maini . Este usor de lucrat, nu trebuie framantat foarte mult. Daca este cazul mai puteti adauga un pic de faina.

- il faceti bila si-l puneti intr-un castron la loc ferit de curent, ca sa dospeasca. Eu l-am lasat aproape o ora.

-dupa ce-a crescut, l-am rasturnat pe masa infainata.

- am inceput sa-l intind, se intinde foarte usor

-foaia am taiat-o-n patrate potrivite, surplusul de la margini, l-am intins si patratit din nou.

- pe fiecare patratel am pus nuci, sau bucatele de rahat

- le-am cornuletit pe toate, si le-am pus in tava cu hatie de copt

- le-am bagat la 175 de grade, pt 20-30 min. Sant gata cand suna a gol la ciocanit si s-au aurit.

-asa fierbinti cum sunt, le-am dat repede prin zahar pudra.
Pofta buna!

Reteta Cornulete dospite a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro

Alte retete de cornulete gasiti aici:

Cornulete cu rahat,

Cornulete (de post),

Cornulete

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Cele mai apreciate rețete
Chiftele de cartofi cu dovlecel
1
Romania

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Tarta cu dovlecei zucchini
2
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Prajitura Mena
3
Romania

Prajitura Mena

Mena cea cu gropite si plina de veselie, asa-i fata asta de la care am preluat reteta...pe cuvant de onoare ca-i o prajitura...

Prajitura Mena
Negresa cu branza si cirese
4
Romania

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata si in care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon.

Negresa cu branza si cirese
Vin de visine
5
Romania

Vin de visine

Se spala fructele, se curata de codite si se pun intr-un vas mare de sticla acoperite cu zahar. O lingura de zahar se freaca...

Vin de visine