-drojdia se amesteca cu cateva linguri din cantitatea de lapte caldutz, si cu o lingura de zahar. Se pune amestecul in mijlocul fainii, in care-am fac
-drojdia se amesteca cu cateva linguri din cantitatea de lapte caldutz, si cu o lingura de zahar. Se pune amestecul in mijlocul fainii, in care-am facut o mica groapa.
-cand dospeste drojdia, adaugati oul intreg, cele 2 plicuri de zahar vanilat, si margarina topita.
-amestecati cu o lingura de lemn, si-ncepeti sa puneti cate putin din laptele caldut.
- framantati bine , trebuie sa fie un aluat care sa nu se lipeasca de maini . Este usor de lucrat, nu trebuie framantat foarte mult. Daca este cazul mai puteti adauga un pic de faina.
- il faceti bila si-l puneti intr-un castron la loc ferit de curent, ca sa dospeasca. Eu l-am lasat aproape o ora.
-dupa ce-a crescut, l-am rasturnat pe masa infainata.
- am inceput sa-l intind, se intinde foarte usor
-foaia am taiat-o-n patrate potrivite, surplusul de la margini, l-am intins si patratit din nou.
- pe fiecare patratel am pus nuci, sau bucatele de rahat
- le-am cornuletit pe toate, si le-am pus in tava cu hatie de copt
- le-am bagat la 175 de grade, pt 20-30 min. Sant gata cand suna a gol la ciocanit si s-au aurit.
-asa fierbinti cum sunt, le-am dat repede prin zahar pudra.
Pofta buna!
Reteta Cornulete dospite a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro
Alte retete de cornulete gasiti aici:
Cornulete cu rahat,
Cornulete (de post),
Cornulete
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii