Cornurile de Bratislava sunt niste cornuri umplute cu nuca, cu aroma fina de portocale, cu aluat pufos. Poti prepara cornurile dupa reteta culinara si sa te bucuri de ele acasa.
Aluat-dizolvam drojdia in laptele incalzit usor, si lasam la dospit cca 5 min.
Intr-un vas amestecam faina cu zaharul si sarea, adaugam ouale batute, untul topit si racit, laptele si incepem sa framantam un aluat nelipicios.
Acoperim si dam coca la rece.
Amestecam nuca cu stafidele si coaja de portocala.
Amestecam apa cu zaharul si punem pe foc sa fiarba 3 min, turnam treptat siropul fierbinte pestre nuca si omogenizam.
Scoatem aluatul de la rece si il impartim in bucati egale,
Luam fiecare bucata o aplatizam si o intindem in forma de elipsoida, punem cate o lingura de umplutura si o intindem.
Rulam aluatul si ii dam forma de potcoava,
Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie de copt,(lasand loc intre ele)
Ungem cornurile cu galbenusul de ou si lasam sa se usuce
Inaintede a baga tava la cuptor ungem cornurile cu albusul de ou.
Lasam la cuptor pana se rumenesc frumos.
Eu as incerca sa servesc cornurile de Bratislava cu dovlecel cu mac si vanilie facute dulceata
http://www.bunatatidinnatura.ro/wp-content/uploads/2012/11/dovlecelcumacsivaniliefacutdulceatamare.png
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii