Reteta de aluat e postata de Afrodite aici. ALUATUL: 1. Se prepara o maia din drojdie, 1 lingurita de zahar si una de faina - peste care se toarna lap
Reteta de aluat e postata de Afrodite aici.
ALUATUL:
1. Se prepara o maia din drojdie, 1 lingurita de zahar si una de faina - peste care se toarna laptele caldut. Se lasa la umflat cam 10-15 minute.
2. Restul ingredientelor se pun intr-un vas (fara untul topit) se toarna maiaua si se formeaza un aluat, apoi adaug untul topit si racit incep sa framant. Nu e un aluat care sa necesite efort, eu nu-l framant mult, ci doar pana se leaga ingredientele.
3. Se pune intr-un loc cald la dospit, cam 1 ora.
4. Aluatul se imparte in 2 bucati egale si se intind 2 dreptunghiuri. Pe fiecare le-am uns cu cate 2 linguri de gem de zmeura si apoi am presurat fructele uscate pe care le-am spalat si uscat intr-un servet de bucatarie.
5. Le-am rulat cu ajutorul hartiei de copt si cele 2 tuburi rezultate le-am crestat pe mijlloc, pana in centru cu un cutit bine ascutit.
6. Le-am impletit si-am mutat cosita rezulatata, cu tot cu hartia de copt pe tava, astfel am evitat sa-i stric forma.
7. Cosita am lasat-o sa creasca 1 ora in cuptorul care-l incalzisem 10 minute la 50 grade, ca sa feresc aluatul de curentii de aer.
Am copt-o timp de 18 minute la 175 grade Celsius.
Pofta buna!
Reteta Cosita cu fructe uscate a fost propusa de seima pe forum culinar.ro
Alte retete de cozonac gasiti aici:
Cozonac Dina, simplu si pufos,
Cozonac moldovenesc,
Cozonac fara drojdie cu crema de nuca
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAndra Mihail ne invită la Ostropel de pui, acest fel de mâncare tradițional românesc cu pui suculent, sos de...
Ostropel de pui - Rețeta delicioasă și ușor de preparatPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii