Cozonacel cu aluat din branza

Ingredientele se pun toate laolalta si se framanta dar nu mult. Pe masa de lucru pudrata cu faina se intinde o foaie, peste care se intinde umplutura(

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Cozonacel cu aluat din branza

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 1 plic praf de copt(3 linguritze)
  • 125 gr quark(branza de vaca)
  • 5 linguri lapte
  • 5 linguri ulei
  • 50 gr zahar
  • 2 ligurite coaja de portocala de la borcan(asta e de la mine reteta nu prevede)
  • Pt umplutura reteta are: 200 gr martzipan
  • 125 gr marmelada de prune.Amandoua se amesteca bine si se umple dar eu am folosit mac gata preparat
  • se pot folosi si mere dar nu calite inainte sau ce vreti voi
  • Pt uns=lapte condensat(nu am avut
  • am uns cu lapte simplu)

Mod de preparare

Ingredientele se pun toate laolalta si se framanta dar nu mult.

Pe masa de lucru pudrata cu faina se intinde o foaie, peste care se intinde umplutura(in cazul meu mac).

Se ruleaza si inchide la capete apoi se pune cu burta-n jos intr-o tava de chec tapetata cu unt si faina.

Se da la cuptorul neancalzit pt 35 de minute la gaz(stufe 2-3)...la electric cu aer cald 160.

Este foooarte bun...delicios si minunat de repede se face
Pofta buna!

Reteta Cozonacel cu aluat din branza a fost propusa de otti pe forum culinar.ro

Alte retete de cozonac gasiti aici:

Cozonac moldovenesc,

Cozonac usor si bun

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci