Se freaca intr-un castron drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Se adauga untul moale, smantana, galbenusurile, sarea, zaharul vanilat, coaja de lam
Se freaca intr-un castron drojdia cu zaharul pana se lichefiaza.
Se adauga untul moale, smantana, galbenusurile, sarea, zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa si faina.
Se amesteca bine apoi se framanta energic pana devine un aluat omogen, nu prea tare dar elastic.
Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit pentru circa 40 de minute.
In timp ce aluatul dospeste se fierb semintele de mac si jumatate din cantitatea de zahar in lapte pana cand scade iar apoi se lasa sa se raceasca.
Se bat spuma albusurile cu zaharul ramas adaugat treptat, se pune romul, cacaua, stafidele si semintele de mac racite si se amesteca usor, pana ce se incorporeaza in albus.
Se imparte aluatul in doua, se intinde fiecare bucata de aluat intr-o foaie dreptunghiulara.
Se acopera foaia cu 1/2 din umplutura de mac si se ruleaza. Se aseaza cozonacul in tava unsa si se lasa la crescut circa 10 minute.
Se procedeaza la fel cu tot aluatul.
Dupa ce cozonacii cresc in tava, se ung deasupra cu ou batut. Se pun in cuptorul preincalzit la 60 de minute, la temperatura potrivita.
Se lasa cozonacii la racit in tava rasturnata pe o parte si se scot doar la racirea completa.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii