Cremsnitul este o prajitura delicioasa bine cunoscuta ce se poate prepara chiar si pentru mese festive. Se amesteca faina cu cateva linguri de lapte.
Cremsnitul este o prajitura delicioasa bine cunoscuta ce se poate prepara chiar si pentru mese festive. Se amesteca faina cu cateva linguri de lapte pana devine o compozitie ca pentru clatite (fara cocoloase). Intre timp punem laptele la fiert, iar cand da in clocot, se adauga compozitia din faina si se amesteca destul de des pentru a nu se forma cocoloase. Cand consideram ca faina este fiarta, se adauga galbenusurile frecate cu zaharul. Se amesteca pana zaharul este topit, iar la urma adaugam albusurile batute spuma tare si se amesteca incet cu o lingura de lemn(nu trebuie sa fie crema fina, trebuie sa ramana bucatele de albus batut)
Foile sunt cumparate din magazin. Pentru a se putea taia mai usor prajitura, portionam inainte foaia de deasupra. Cand se mai raceste un pic crema se toarna peste prima foaie iar deasupra asezam bucatile gata portionate.
Cremsnitul cand se serveste se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii