Minipascute cu stafide

Se amesteca drojdia cu 2 linguri de zahar, 250 ml de lapte si o cana cu faina si se lasa la dospit 30 minute. Se pune intr-un vas restul de faina, se

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat: 1 kg faina
  • 4 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 60 g drojdie proaspata
  • 750 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • coaja de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura: 500 g branza de vaci
  • 200 g zahar
  • 100 g stafide
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 oua

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu 2 linguri de zahar, 250 ml de lapte si o cana cu faina si se lasa la dospit 30 minute.

Se pune intr-un vas restul de faina, se adauga maiaua, galbenusurile batute bine cu un praf de sare si zahar.

Se pune laptele caldut, coaja de lamaie, zaharul vanilat, uleiul si framantati un aluat mai tare, care se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Branza se amesteca cu zaharul, ouale batute, stafidele si esenta. Se opreste putin aluat iar restul se intinde in foaie de 0.50 cm.

Se taie patrate si se aseaza pe fiecare branza.

Se uneste capetele si se modeleaza. Pe fiecare pasca se face o cruce din aluat.

Se aseaza pe o tava unsa cu ulei si se coace circa 50 minute la foc mic.

Se scot cat sunt de calde si se ung cu sirop din zahar si apa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori