Se amesteca drojdia cu 2 linguri de zahar, 250 ml de lapte si o cana cu faina si se lasa la dospit 30 minute. Se pune intr-un vas restul de faina, se
Se amesteca drojdia cu 2 linguri de zahar, 250 ml de lapte si o cana cu faina si se lasa la dospit 30 minute.
Se pune intr-un vas restul de faina, se adauga maiaua, galbenusurile batute bine cu un praf de sare si zahar.
Se pune laptele caldut, coaja de lamaie, zaharul vanilat, uleiul si framantati un aluat mai tare, care se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Branza se amesteca cu zaharul, ouale batute, stafidele si esenta. Se opreste putin aluat iar restul se intinde in foaie de 0.50 cm.
Se taie patrate si se aseaza pe fiecare branza.
Se uneste capetele si se modeleaza. Pe fiecare pasca se face o cruce din aluat.
Se aseaza pe o tava unsa cu ulei si se coace circa 50 minute la foc mic.
Se scot cat sunt de calde si se ung cu sirop din zahar si apa.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii