Minipascute cu stafide

Se amesteca drojdia cu 2 linguri de zahar, 250 ml de lapte si o cana cu faina si se lasa la dospit 30 minute. Se pune intr-un vas restul de faina, se

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat: 1 kg faina
  • 4 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 60 g drojdie proaspata
  • 750 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • coaja de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura: 500 g branza de vaci
  • 200 g zahar
  • 100 g stafide
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 oua

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu 2 linguri de zahar, 250 ml de lapte si o cana cu faina si se lasa la dospit 30 minute.

Se pune intr-un vas restul de faina, se adauga maiaua, galbenusurile batute bine cu un praf de sare si zahar.

Se pune laptele caldut, coaja de lamaie, zaharul vanilat, uleiul si framantati un aluat mai tare, care se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Branza se amesteca cu zaharul, ouale batute, stafidele si esenta. Se opreste putin aluat iar restul se intinde in foaie de 0.50 cm.

Se taie patrate si se aseaza pe fiecare branza.

Se uneste capetele si se modeleaza. Pe fiecare pasca se face o cruce din aluat.

Se aseaza pe o tava unsa cu ulei si se coace circa 50 minute la foc mic.

Se scot cat sunt de calde si se ung cu sirop din zahar si apa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
1
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
2
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Frunze de vita oparite
3
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
4
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Parteneri
(un fel de) Balmos
Bucataras.RO

(un fel de) Balmos

(un fel de) Balmos
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise