Minipascute cu stafide

Se amesteca drojdia cu 2 linguri de zahar, 250 ml de lapte si o cana cu faina si se lasa la dospit 30 minute. Se pune intr-un vas restul de faina, se

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat: 1 kg faina
  • 4 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 60 g drojdie proaspata
  • 750 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • coaja de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura: 500 g branza de vaci
  • 200 g zahar
  • 100 g stafide
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 oua

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu 2 linguri de zahar, 250 ml de lapte si o cana cu faina si se lasa la dospit 30 minute.

Se pune intr-un vas restul de faina, se adauga maiaua, galbenusurile batute bine cu un praf de sare si zahar.

Se pune laptele caldut, coaja de lamaie, zaharul vanilat, uleiul si framantati un aluat mai tare, care se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Branza se amesteca cu zaharul, ouale batute, stafidele si esenta. Se opreste putin aluat iar restul se intinde in foaie de 0.50 cm.

Se taie patrate si se aseaza pe fiecare branza.

Se uneste capetele si se modeleaza. Pe fiecare pasca se face o cruce din aluat.

Se aseaza pe o tava unsa cu ulei si se coace circa 50 minute la foc mic.

Se scot cat sunt de calde si se ung cu sirop din zahar si apa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide