Mucenicii cu miere si nuca fac parte din retetele de post foarte gustoase. Mucenicii moldovenesti de post sunt absolut deliciosi!
Am pregatit maiaua din drojdie, apa si zahar, si am lasat-o 10 minute la caldura.
Dupa, am adaugat faina, uleiul incalzit, esenta de vanilie, scortisoara si coaja rasa de la o lamaie.
Am framantat aluatul vreo 10 minute si l-am lasat pentru o ora la crescut.
Am pregatit din coca mucenicii si i-am predat cuptorului pentru 45 minute.
Dupa ce i-am scos din cuptor i-am uns bine cu miere si am presarat nuca macinata si zahar brun.
Particip la concursul „ Bucate româneşti pentru zile când posteşti!” şi pe Facebook am nickname-ul Dulcegarii culinare
Sursa acestei retete este blogul: dulcegarii culinare
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii