Mucenici de post

Mucenicii cu miere si nuca fac parte din retetele de post foarte gustoase. Mucenicii moldovenesti de post sunt absolut deliciosi!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Mucenici de post

Ingrediente

  • - cub de drojdie proaspata (50g)
  • - 250 ml apa calda
  • - 100 g zahar
  • - 700 g faina
  • - 7 linguri ulei incalzit
  • - 1 esenta vanilie
  • - un praf de scortisoara
  • - coaja rasa de la o lamaie.
  • - miere de albine pentru uns;
  • - nuca macinata si zahar brun pentru ornat

Mod de preparare

Am pregatit maiaua din drojdie, apa si zahar, si am lasat-o 10 minute la caldura.

Dupa, am adaugat faina, uleiul incalzit, esenta de vanilie, scortisoara si coaja rasa de la o lamaie.

Am framantat aluatul vreo 10 minute si l-am lasat pentru o ora la crescut.

Am pregatit din coca mucenicii si i-am predat cuptorului pentru 45 minute.

Dupa ce i-am scos din cuptor i-am uns bine cu miere si am presarat nuca macinata si zahar brun.


Particip la concursul „ Bucate româneşti pentru zile când posteşti!” şi pe Facebook am nickname-ul Dulcegarii culinare

Sursa acestei retete este blogul: dulcegarii culinare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci