Mucenici de post (ca la mama acasa)

Se dizolva drojdia cu o lingurita de zahar si o lingura de faina. Se lasa sa creasca. Se fierb doua cani de apa cu zahar, coaja rasa de lamaie si zaha

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 kg faina
  • 100g margarina
  • 200g zahar
  • 40g drojdie
  • coaja de portocala
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru sirop:
  • 100g miere
  • coaja de 1 portocala
  • 1 esenta de rom
  • Pentru decor:
  • 500 g nuca macinata
  • 300 g miere
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de portocala

Mod de preparare

Se dizolva drojdia cu o lingurita de zahar si o lingura de faina. Se lasa sa creasca.

Se fierb doua cani de apa cu zahar, coaja rasa de lamaie si zaharul vanilat.

Intr-un castron se pune faina cernuta si se toarna maiaua adaugand siropul. Se incorporeaza margarina treptat si se framanta bine. Se acopera si se lasa la crescut.

Se imparte aluatul in 10 parti si din fiecare se face un mucenic ( forma de 8). Se aseaza intr-o tava unsa si tapetata si se lasa la crescut pt inca 20 de minute, apoi se da la cuptor timp de 30-40 min.

Se scot si se pregateste siropul.

Siropul: 500 ml apa, 100 g miere, coaja rasa de portocale si esenta de rom. Se trec mucenicii reci prin sirop si se presara peste nuca macinata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci