Mucenici moldovenesti este o reteta traditionala romaneasca. Pentru a face aceasta reteta de mucenici moldovenesti aveti nevoie de faina, drojdie, miere,nuca, zahar
Intr-un castron incapator se pune faina, se face o gropita in mijloc unde se pune zaharul. Drojdia se desface in putin lapte cald si se pune peste zahar. Se lasa 15 minute la loc cald pana isi dubleaza volumul, apoi se amesteca din interior spre exterior,alternan lapte/apa si ulei.Trebuie sa obtinem un aluat elastic, nelipicios.Se framanta 15 minute, apoi se la 60 minute la dospit, pana isi dubleaza volumul.
Aluatul se rastoarna pe masa de lucru si se imparte in 12 bucati.Din fiecare bucata de aluat se formeaza cate un cerc, apoi se formeaza cifra 8!
Mucenicii se aseaza in tava de la aragaz, tapetata cu hartie de copt si se mai lasa 20 minute la dospit.
Intre timp se porneste cuptorul, se baga tava si se lasa la foc mediu pana se rumenesc (nu lasati la temperatura mare pentru ca se ard).
Sirop:
Apa, zaharul si vanilia se fierb pana obtinem un sos mai gros.
Mucenicii moldovenesti se trec cateva secunde prin sirop, apoi se ung cu miere si se presara nuca macinata.
Particip la concursul „ Bucate romanesti pentru zile cand postesti!” si pe Facebook am nickname-ul Dianu Andreea
Alte retete recomandate:
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii