Paine cu banane si miere

Mai intai, decojiti bananele si pasati-le intr-un blender sau intr-un robot de bucatarie. Amestecul va fi surprinzator de fluid. Turnati-I intr-un vas

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • paine dupa reteta de baza
  • 6 banane
  • 8 linguri de miere fluida
  • optional
  • 1 mana de migdale zdrobite sau tocate

Mod de preparare

Mai intai, decojiti bananele si pasati-le intr-un blender sau intr-un robot de bucatarie. Amestecul va fi surprinzator de fluid. Turnati-I intr-un vas gradat, apoi adaugati apa pana cand ajungeti la 625 ml. In etapa 1 a retetei de baza pentru paine, folositi aceasta compozitie cu banane in loc de apa simpla, pentru a da aroma aluatului, a-i da un gust placut si a obtine o consistenta pufoasa. De asemenea, tot in etapa 1, adaugati jumatate din cantitatea de miere, cu toate migdalele incorporate in ea. Apoi continuati dupa reteta de baza. In etapa 5, impartiti aluatul in 10 sfere. Apoi puneti-le una langa alta intr-o tava presarata cu faina, in care sa poata creste laolalta. Inainte de a introduce tava in cuptor, stropiti-le din belsug cu restul de miere, astfel incat coaja de deasupra sa se caramelizeze si sa devina apetisanta si aurie. Coaceti timp de 20 de minute in cuptorul preincalzit la 190°C (treapta 5 la cel pe gaz).
Lasati painicile o vreme sa se raceasca, dar e bine sa le serviti cat sunt calde inca, impreuna cu mult unt si o cana de lapte — la micul dejun, in timp ce cititi ziarul. De asemenea, sunt fantastice pentru o budinca de paine si unt sau servite calde, cu putina inghetata.

Alte retete recomandate:

Fursecuri cu caise

Pandispan cu visine caramelizate

Tarte cu capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Strudel cu prune
2
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
3
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
4
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
5
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Parteneri
Desert Swiss Roll-Rulada cu capsuni
Bucataras.RO

Desert Swiss Roll-Rulada cu capsuni

Reteta aceasta ma bantuie de ceva vreme, rulada cu capsuni am mai facut, dar Swiss Roll este pur si simplu cea mai buna. O...

Desert Swiss Roll-Rulada cu capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!