Mai intai, decojiti bananele si pasati-le intr-un blender sau intr-un robot de bucatarie. Amestecul va fi surprinzator de fluid. Turnati-I intr-un vas
Mai intai, decojiti bananele si pasati-le intr-un blender sau intr-un robot de bucatarie. Amestecul va fi surprinzator de fluid. Turnati-I intr-un vas gradat, apoi adaugati apa pana cand ajungeti la 625 ml. In etapa 1 a retetei de baza pentru paine, folositi aceasta compozitie cu banane in loc de apa simpla, pentru a da aroma aluatului, a-i da un gust placut si a obtine o consistenta pufoasa. De asemenea, tot in etapa 1, adaugati jumatate din cantitatea de miere, cu toate migdalele incorporate in ea. Apoi continuati dupa reteta de baza. In etapa 5, impartiti aluatul in 10 sfere. Apoi puneti-le una langa alta intr-o tava presarata cu faina, in care sa poata creste laolalta. Inainte de a introduce tava in cuptor, stropiti-le din belsug cu restul de miere, astfel incat coaja de deasupra sa se caramelizeze si sa devina apetisanta si aurie. Coaceti timp de 20 de minute in cuptorul preincalzit la 190°C (treapta 5 la cel pe gaz).
Lasati painicile o vreme sa se raceasca, dar e bine sa le serviti cat sunt calde inca, impreuna cu mult unt si o cana de lapte — la micul dejun, in timp ce cititi ziarul. De asemenea, sunt fantastice pentru o budinca de paine si unt sau servite calde, cu putina inghetata.
Alte retete recomandate:
Fursecuri cu caise
Pandispan cu visine caramelizate
Tarte cu capsuni
• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi
Guacamole• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•
Supa crema de telina si pastarnacNegresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...
Negresa cu nuci si sos de cafeaRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorO prajitura de sezon delicioasa, mai ales pentru iubitorii cheesecake-ului.
Cheesecake cu capsuniO alta reteta de cornulete, cu un aluat tare bun si fraged. Se lucreaza foarte usor cu acest aluat si vi-l recomand cu mare...
Cornulete fragedeCea mai buna prajitura
Prajitura cu crema de lapte condensat
Comentarii