Mai intai, decojiti bananele si pasati-le intr-un blender sau intr-un robot de bucatarie. Amestecul va fi surprinzator de fluid. Turnati-I intr-un vas
Mai intai, decojiti bananele si pasati-le intr-un blender sau intr-un robot de bucatarie. Amestecul va fi surprinzator de fluid. Turnati-I intr-un vas gradat, apoi adaugati apa pana cand ajungeti la 625 ml. In etapa 1 a retetei de baza pentru paine, folositi aceasta compozitie cu banane in loc de apa simpla, pentru a da aroma aluatului, a-i da un gust placut si a obtine o consistenta pufoasa. De asemenea, tot in etapa 1, adaugati jumatate din cantitatea de miere, cu toate migdalele incorporate in ea. Apoi continuati dupa reteta de baza. In etapa 5, impartiti aluatul in 10 sfere. Apoi puneti-le una langa alta intr-o tava presarata cu faina, in care sa poata creste laolalta. Inainte de a introduce tava in cuptor, stropiti-le din belsug cu restul de miere, astfel incat coaja de deasupra sa se caramelizeze si sa devina apetisanta si aurie. Coaceti timp de 20 de minute in cuptorul preincalzit la 190°C (treapta 5 la cel pe gaz).
Lasati painicile o vreme sa se raceasca, dar e bine sa le serviti cat sunt calde inca, impreuna cu mult unt si o cana de lapte — la micul dejun, in timp ce cititi ziarul. De asemenea, sunt fantastice pentru o budinca de paine si unt sau servite calde, cu putina inghetata.
Alte retete recomandate:
Fursecuri cu caise
Pandispan cu visine caramelizate
Tarte cu capsuni
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii