Painea cu mirodenii pentru ceai este delicioasa. Pentru a prepara aceasta paine aveti nevoie de faina, lapte praf, cuisoare, scortisoara, zahar, sofran, stafide, nuci tocate, ou si lapte.
Painea cu mirodenii pentru ceai este delicioasa. Pentru a prepara aceasta paine dulce, mai intai incalziti cuptorul la treapta 3/170C si ungeti o tava de chec cu unt si tapetati cu faina. Intr-un bol potrivit, puneti firele de sofran si turnati deasupra 2 linguri apa fierbinte, lasand sa stea 10 minute.
Intr-un alt bol, de data asta mai marisor, puneti faina cernuta, praful de copt, alunele/nucile tocate, coaja de protocale, cuisoarele, scortisoara, stafidele, sarea si amestecati.
Peste sofranul racorit adaugati un ou batut bine, gemul de gutui/caise, si laptele si amestecati. Apoi adaugati totul peste bolul cu ingredientele solide si amestecati cu o lingura pana la omogenizare completa.
Turnati compozitia in forma gata pregatita si predati cuptorului incisn pentru fix o ora si 15 minute. Puteti face si testul cu scobitoarea, dar va fi painita aromata va fi gata coapta in termenul dat. Lasati sa se raceasca in forma cam 10-15 minute, dupa care o scoateti pe un gratar. Lasati-o sa se raceasca aproape complet si apoi taiati in felii potrivite.
Painea cu mirodenii pentru ceai se serveste ca atare sau unsa cu putintel unt, la o cana de ceai sau de cafea... sau lapte... cum doriti. O puteti pastra pentru maxim 4 zile inchisa intr-o cutie ermetic.
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiEste pentru prima data cand fac aceasta tocana de legume si a iesit grozav de buna, datorita legumelor de tot felul! Va invit...
Tocana de legume cu orezCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloAceasta reteta de prajitura din foi cu nuci si miere nu este grea si merita tot timpul pierdut. Daca veti avea rabdare sa o...
Prajitura in foi cu miere si nucaEste o reteta dietetica si una dintre cele mai apreciate de familia mea, este gustoasa si sanatoasa! Retete dietetice
Tocana de fasole pastaiVreti sa faceti un tort, dar nu stiti sa folositi cuptorul , nu aveti indemanare si nici blat? Va rezolv eu...
Tort de biscuiti cu mascarpone si ciocolata, fara coacere / CHOCOTORTA de FetestiSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii