O placinta cu branza dulce in care am folosit foile de placinta Yufka.
Se deschide pachetul de foi de placinta proaspete si se intind pe planseta. Branza de vaci se amesteca foarte bine cu ouale, zaharul, zaharul vanilinat si sarea. Se adauga apoi coaja de lamaie maruntita.
Se unge vasul yena cu un pic de ulei si se asaza trei foi de placinta unse cu putin ulei. Peste ele turnam o jumatate din umplutura, mai punem 2 foi, apoi restul de compozitie si acoperim cu inca 2 foi.
Batem 1 ou cu 2 linguri de smantana si o lingurita de zahar si turnam peste placinta. Eu apoi m-am jucat un pic si i-am dat o forma mai "altfel", inflorand-o cu cateva floricele din aluat.
Introducem vasul yena in cuptor unde placinta cu branza dulce de vaci se tine cam 40 minute, la un foc potrivit.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii