Placinta cu branza si mere

Numai buna de servit cu un pahar de lapte.

Portii
4
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu branza si mere

Ingrediente

  • Aluat 200 g unt 200 g zahar 4 oua 1 praf de sare 300 g faina coaja de lamaie 1 praf de copt Umplutura 900 g branza de vaci 300 g smantana 4 oua 300 g zahar 3 linguri gris 100 g stafide 40 g unt 2 mere coaja de lamaie esenta de Aroma de migdale
  • Aluat:
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 300 g faina coaja de lamaie
  • 1 praf de copt
  • Umplutura:
  • 900 g branza de vaci
  • 300 g smantana
  • 4 oua
  • 300 g zahar
  • 3 linguri gris
  • 100 g stafide
  • 40 g unt
  • 2 mere
  • coaja de lamaie
  • esenta de aroma de migdale

Mod de preparare

Aluatul:

Untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, adaugam faina, amestecata cu praful de copt, coaja de lamaie. Amestecam bine pana ce se omogenizeaza. La final adaugam albusurile batute spuma si framantam un aluat omogen,acoperim cu un prosop si lasam sa se odihneasca 30 min.

Umplutura:

Mixam branza cu smantana, adaugam ouale batute cu 200 g de zahar, esenta, grisul stafidele si amestecam bine. Dam la rece 10 min cat caramelizam merele. Zaharul ramas il caramelizam, adaugam untul si cand s-a topit adaugam merele taiate felii si lasam sa se caramelizeze. Intindem aluatul intr-o foaie,adaugam in tava tapetata cu hartie de copt,si pe marginile tavii, adaugam 1/2 din compozitia de branza, adaugam un strat de mere caramelizate (1/2). Adaugam restul de branza si deasupra merele ramase impreuna cu caramelul.

Taiem surplusul de aluat ramas. Dam la cuptor cca 50 min pana se rumeste frumos deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
1
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
2
Aperitive cu peste

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton

Un aperitiv rapid plin de vitamine

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
Tavalita glazurata de post
3
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Sos de cartofi
4
Sosuri albe

Sos de cartofi

In sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...

Sos de cartofi
Sos de castraveti cu smantana
5
Sosuri albe

Sos de castraveti cu smantana

Pentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...

Sos de castraveti cu smantana
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia