Numai buna de servit cu un pahar de lapte.
Aluatul:
Untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, adaugam faina, amestecata cu praful de copt, coaja de lamaie. Amestecam bine pana ce se omogenizeaza. La final adaugam albusurile batute spuma si framantam un aluat omogen,acoperim cu un prosop si lasam sa se odihneasca 30 min.
Umplutura:
Mixam branza cu smantana, adaugam ouale batute cu 200 g de zahar, esenta, grisul stafidele si amestecam bine. Dam la rece 10 min cat caramelizam merele. Zaharul ramas il caramelizam, adaugam untul si cand s-a topit adaugam merele taiate felii si lasam sa se caramelizeze. Intindem aluatul intr-o foaie,adaugam in tava tapetata cu hartie de copt,si pe marginile tavii, adaugam 1/2 din compozitia de branza, adaugam un strat de mere caramelizate (1/2). Adaugam restul de branza si deasupra merele ramase impreuna cu caramelul.
Taiem surplusul de aluat ramas. Dam la cuptor cca 50 min pana se rumeste frumos deasupra.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii