Placinte moldovenesti cu branza

Placintele moldovenesti cu branza sunt delicioase, un desert al copilariei. Placintele sunt pufoase umplute cu branza dulce si stafide.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Placinte moldovenesti cu branza

Ingrediente

  • ½ kg faina
  • 200 ml lapte
  • Un cubulet drojdie
  • 4 oua
  • 5 linguri ulei
  • 10 linguri Zahar
  • Zahar pudra
  • Esenta rom
  • ½ lingurita sare
  • Branza proaspata de vaci 300 gr
  • Coaja de lamaie
  • Stafide

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un bol. Laptele se incalzeste putin.Intr-un castronel punem drojdia, o lingurita de zahar , o lingura de ulei si laptele si lasam drojdia sa creasca 15-20 de minute.Dupa ce a crescut o adaugam peste faina, adaugam si 2 oua, 5 linguri de zahar, sarea, esenta de rom si amestecam bine.La final adaugam si uleiul, mai amestecam odata apoi lasam la dospit pentru aproximativ o ora. (in functie de cat de cald este in camera si cat de mult creste).
Pregatire umplutura.
Amestecam branza cu 5 linguri de zahar, un ou , coaja de lamaie si stafidele.
Cand aluatul este dospit, se fac gogoloaie mici cam cat o minge de tenis de camp.Fiecare gogoloi se intinde (la jumatate se lasa mai groasa foaia, se cresteaza pe margini in 5-6.La jumatate se adauga cate o lingura de compozitie ,apoi se impatureste, o parte din stanga, una din dreapta si tot asa.
Se mai lasa la crescut pentru 10-15 minute.Se pu in tava , se ung cu un ou batut si se dau cu zahar pudra.
Se lasa la cuptor 35-40 de minute, pana sunt rumenite. (Atentie nu dati focul tare pentru ca se vor arde si nu se vor coace).
Se obtin aproximativ 20 bucati.(in functie de cat de mari le faceti)


Placintele moldovenesti sunt foarte bune calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide