Placintele cu branza dulce sunt produse de patiserie traditionale delicioase. Amestecati intr-un bol mic o lingura de zahar cu drojdie si 3 lingurite de lapte cald.
Placintele cu branza dulce sunt produse de patiserie traditionale delicioase. Amestecati intr-un bol mic o lingura de zahar cu drojdie si 3 lingurite de lapte cald, peste care presarati putina faina. Lasati bolul la un loc caldut pret de 15 minute, pentru a creste o maia. Separati albusul de galbenus si bateti-l spuma tare, cu un praf de sare. Cerneti faina, faceti o gropita in mijlocul ei si puneti maiaua, galbenusul batut, laptele, coaja de lamaie si la urma albusul spuma. Amestecati totul bine pina faceti un aluat pe care-l lasati la crescut, in loc cald, aproape o ora.
Pentru umplutura amestecati bine ingredientele.
Pentru asambalt...nu ma apuc eu acum sa va dau indicatii, stiti mult mai bine decat mine ce si cum. eu am facut doar asa..am intins o foaie de vreo 5 mm, am taiat niste patrate de vreo 8 cm, am pus in mijlocul fiecarui patrat cate o lingura de umplutura, am uns marginile patratului cu albus de ou si am adus colturile patratului in mijloc, presandu-le...ma rog tehnic vorbind (suna bine, nu? am invatat o expresie noua...tehnic vorbind :P )...chestiunea asta cu colturile nu mi-a iesit ...s-au desanta putin la copt, dar...who cares?
Ungeti placintele cu branza apoi cu galbenus de ou amestecat cu vreo 3-4 linguri de lapte si le predati cuptorului pentru 30-35 minute.
Placintele cu branza dulce le pudrati cu zahar si le papati...
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii