Azi m-am gandit sa facem impreuna un desert pufos si aromat, de care va veti indragosti pe loc! Este vorba despre rulourile cu scortisoara sau cinammons rolls, atat de parfumate si imbracate in glazura cremoasa, cu gust de vanilie.
Pentru prepararea aluatului eu voi folosi un robot de bucatarie, ca sa mearga treaba mai repede, dar se poate framanta si cu mana, bineinteles. Adauga peste drojdia uscata putin lapte cald, o lingura de zahar si una de faina si lasa-le sa se dospeasca 10 minute. Pune in vasul robotului restul de lapte caldut, ouale batute, untul topit, zaharul, sarea, coaja rasa de lamaie si portocala si esenta de rom si amesteca-le putin. Adauga deasupra maiaua si faina, putin cate putin si porneste robotul la viteza mica. Lasa-l sa mearga 10 minute, pana se omogenizeaza bine aluatul, apoi opreste-l si lasa-l sa se odihneasca 10 minute. Porneste apoi pentru inca 10 minute. Acopera vasul cu un prosop si lasa aluatul sa se dospeasca o ora.
Pentru umplutura, amesteca untul moale cu zaharul si scortisoara. Presara faina pe masa, rastoarna aluatul si intinde o foaie dreptunghiulara de 1 cm grosime. Unge aluatul cu umplutura de unt si zahar, apoi ruleaza-l pe lungime si taie bucati de 2 cm. Pune rulourile cu fata in sus intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt. Lasa putin spatiu intre ele, ca sa nu se lipeasca in timpul coacerii. Acopera tava cu un prosop si mai lasa-le sa creasca 15-20 de minute. Unge-le apoi cu oul batut si pune tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasa-le 30 de minute, pana se rumenesc deasupra.
Intre timp prepara glazura: Mixeaza crema de branza cu untul moale, apoi adauga zaharul pudra, putin cate putin, pana compozitia devine omogena. Pune la final vanilia si scortisoara. Scoate tava din cuptor, lasa rulourile putin la racit si pune deasupra glazura. Arata minunat si te asigur ca sunt tare gustoase!
Acestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakesPentru ciorba radauteana aveti nevoie de piept de pui, morcovi, ceapa, ardei, telina, usturoi, pastarnac, oua, smantana si...
Ciorba radauteana cu piept de puiVine din Turcia, Arabia, Balcani și are o savoare aparte. Se prepară ba cu cartofi fierți, piure sau chiar prăjiți, ba...
Musaca de cartofi cu carne de vitel - Reteta videoIata o reteta super simpla de chec aromat cu lamaie, usor crocant de la macul din interior si cu o glazura dulce-acrisoara de...
Desert chec cu lamaie si macBriose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache
Comentarii