Sockerkringlor, covrigi cu zahar

1. Se topeste grasimea si se adauga laptele. Se incalzesc. Temperatura = 37 grade C. 2. Se farimiteaza drojdia intr-un castron. Se adauga putin lichid

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Sockerkringlor, covrigi cu zahar

Ingrediente

  • Circa. 18 buc (se pot congela dar fara zahar deasupra):
  • 100 g unt sau margarina
  • 2 dl lapte
  • 25 grame drojdie proaspata
  • 5 dl zahar ( 1 dl zahar = 85 grame)
  • 1 virf de cutit sare
  • 5 lingurita amoniac
  • circa 7 dl faina ( 1 dl faina = 60 gram)
  • (coaja de lamaie / portocala)
  • Deasupra: 50 g unt sau margarina
  • circa 1 dl zahar

Mod de preparare

1. Se topeste grasimea si se adauga laptele. Se incalzesc. Temperatura = 37 grade C.

2. Se farimiteaza drojdia intr-un castron. Se adauga putin lichid (lapte + grasime) si se amesteca. Se adauga restul lichidului.

3. Se adauga zaharul, sarea, amoniacul (coaja de lamaie / portocala) si aproape toata faina, se pastreaza putina faina pentru intins aluatul . Se framinta aluatul.

4. Se lasa aluatul la crescut, acoperit, circa 30 min.

5. Se ia alatul pe planseta. Se imparte aluatul in 18 bucati.

6. Din fiecare bucata de aluat se fac suluri de circa 40 cm lungime, se da forma de covrigi

7. Se pun la crescut pe o tava cu hartie de copt. Se acopera si se lasa sa creasca circa 30 min.

8. Se coc in mijlocul cuptorului cam 8 – 10 min.

9. Se ung cu unt topit cind inca sint calzi. Se dau prin zahar.
Pofta buna!

Reteta Sockerkringlor, covrigi cu zahar a fost propusa de Elena of Sweden pe forum culinar.ro

Alte retete de acest fel gasiti aici:

Pufi-chifle cu apa minerala,

Cuiburi cu cocos,

Colaci cu alune

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci