Tort de ciocolata si menta

Tort de ciocolata si menta este raw, de post, rapid, foarte delicios.Pentru a gati aceasta reteta de tort cu ciocolata aveti nevoie de cacao, ulei de palmier, migdale, indulcitor natural

Timp pregatire
8 minute
Complexitate
redusa
Tort de ciocolata si menta

Ingrediente

  • 1 legatura frunze de menta (uscata sau proaspata)
  • 2 linguri ulei de palmier sau 1 avocado
  • 4-5 linguri indulcitor natural (miere
  • sirop artar sau agave)
  • 3-4 linguri cacao sau carob
  • 1 cana caju sau migdale (inmuiate inainte pentru 1 h)
  • ¼ cana apa

Mod de preparare

Daca aveti un blender cu putere mare, cum ar fi de peste 1000W atunci compozitia iese cremoasa si fara bucatele de nuci. Daca nu aveti un astfel de blender, puteti macina migdale sau nucile caju-ul in prealabil si faina rezultata se va lasa la inmuiat pentru 15 minute. Cu grija se strecoara cu ajutorul unui tifon sau punga speciala, si se adauga in blender alaturi de celelalte ingrediente.

Toate ingredientele cu exceptia ultimelor trei, se amesteca in blender pana la omogenizare. Compozitia va fi moale insa nu este nici o problema deoarece o veti lasa la congelator sa se intareasca.




Compozita se va rasturna într-un inel culinar care se va introduce la congelator timp de o ora, sau pana la intarire partiala Inainte de servire, se va lasa in jur la 10 minute la temperatura camerei. Tortul se va putea pastra la congelator pentru 2-3 zile.
Sursa acestei retete este site-ul culinar ligiapop.com
Alte retete de tort recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de legume cu perisoare
3
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Supa finlandeza cu somon
5
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Parteneri
Prajitura cu piersici si migdale
Bucataras.RO

Prajitura cu piersici si migdale

O prajitura buna care merge perfect langa o cafea!

Prajitura cu piersici si migdale
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!